您好,欢迎来到化拓教育网。
搜索
您的当前位置:首页(英语)高三英语阅读理解真题汇编(含答案)

(英语)高三英语阅读理解真题汇编(含答案)

来源:化拓教育网
(英语)高三英语阅读理解真题汇编(含答案)

一、高中英语阅读理解 1.阅读理解

Come to the AG Society's expedition (探险) program and you will surely get unique experiences!

SWIM WITH THE HUMPBACKS OF TONGA 11-DAY KIMBERLEY COAST CRUISE Dairen Jew and his team are your hosts for an The AG Society is partnering with APT to present unforgettable AG Society adventure, filled an exciting voyage along the Kimberley coastline with in-water meetings with humpback from Broome to Darwin. Expedition cruising whales (座头鲸) in the Kingdom of Tonga's offers the easiest way to explore the Kimberley. group of islands. WHO: Darren Jew's Whales Underwater DATES: 26 September-4 October 2018 COST: $ 5,450 per person BOOKINGS: Call 0756679413, Guests on this 11-day voyage will go ashore, explore natural wonders, meet traditional owners, see rock art and spot wildlife. WHO: APT email DATES: 6-16 September 2018 BOOKINGS: Visit kimberleywilderness.com.au ****************************************COST: $ 13,395 per person whalesunderwater.com LIGHTNING RIDGE FOSSIL DIG AG DKVIL ARK FXPEDITION The AG Society offers you a chance to hunt for Come and join Tim Faulkner for a unique hands-fossils (化石). Guided by experts, you'll go to on experience with this Tasmanian devil (袋獾) special locations, seeking new fossils for the feeding program in the beautiful Barrington Tops collections of the Australian Opal Centre. Your of NSW. You'll get to see devils up close as you discoveries will further establish these assist with feeding individuals. In addition to museum collections as a world-class scientific working with the animals, there'll be and cultural resource. There are also a series opportunities to explore the area's natural of lectures on mining history, fossils, dinosaur treasures and spot local wildlife. Don't miss your hunting and new dinosaurs. chance to get involved in this important WHO: Australian Opal Centre conservation effort. DATES: 20-25 August 2018 WHO: Devil Ark COST: $ 2,200 per person, including all DATES: 24-26 November 2018 activities and lunches and dinners COST: $ 1,750 per person BOOKINGS: Call 0427904587, email dig @ BOOKINGS: Call 0243408610, email info@ australianopalcentre.com or visit australian devilark.org. au or visit devilark.org. au opalcentre. com (1)If you join in LIGHTNING RIDGE FOSSIL DIG, you can ________. A. go to seek new fossils individually B. learn something about mining history C. collect the world-class scientific fossils D. become an expert and go to special locations (2)What can you do if you take part in AG DEVIL ARK EXPEDITION? A. Help protect wildlife. B. Learn about dinosaurs. C. Watch humpback whales. D. Enjoy an exciting voyage.

(3)Which program will you choose if you want to enjoy rock art? A. AG DEVIL ARK EXPEDITION. B. LIGHTNING RIDGE FOSSIL DIG.

C. 11-DAY KIMBERLEY COAST CRUISE. D. SWIM WITH THE HUMPBACKS OF TONGA 【答案】(1)B (2)A (3)C

【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了AG协会的四个远征计划的具体信息。 (1)考查细节理解。根据If you join in LIGHTNING RIDGE FOSSIL DIG部分中的“There are also a series of lectures on mining history, fossils, dinosaur hunting and new dinosaurs.”可知,有一系列关于采矿史、化石、恐龙狩猎和新恐龙的讲座。故选B。

(2)考查细节理解。根据第四个小框“AG DEVIL ARK EXPEDITION中的there'll be opportunities to explore the area's natural treasures and spot local wildlife. Don't miss your chance to get involved in this important conservation effort.”可知,有机会探索该地区的自然宝藏和当地野生动物,还会有参与这项重要的保护野生动植物的机会。故选A。

(3)考查细节理解。根据11-DAY KIMBERLEY COAST CRUISE部分中的“Guests on this 11-day voyage will go ashore, explore natural wonders, meet traditional owners, see rock art and spot wildlife.”可知,如果你想欣赏摇滚艺术的话,就选11-DAY KIMBERLEY COAST CRUISE。故选C。

【点评】本题考点涉及细节理解题型的考查,是一篇介绍类阅读,要求考生准确捕捉细节信息,结合题目要求,选出正确答案。

2.阅读理解

Imagine your clothing could release enough heat to keep you warm and cozy, allowing you to stay comfortable in a cooler room. Or, picture a car windshield that stores the sun's energy and then releases it as heat to make the ice on the windshield disappear.

According to a team of researchers at MIT, both cases may be possible before long, thanks to a new material that can store solar energy during the day and release it later as heat. This transparent polymer film could be applied to many different surfaces, such as window glass or clothing.

Solar energy is only available about half the time we need it — during daylight. For the sun to become a major power provider for human needs, there has to be an efficient way to save it up for use during nighttime and stormy days. Most such efforts have focused on storing and recovering solar energy in the form of electricity, but the new finding, by MlI professor Jeffrey Grossman, Postdoc David Zhitomirsky and graduate student Eugene Cho, could provide a highly efficient method for storing the sun's energy through a chemical reaction and releasing it later as heat.

The key to enabling long-term, stable storage of solar heat, the team said, is to store it in the form of a chemical change rather than storing the heat itself. But heat will disappear over time no matter how good the material around it is, so the team set up a chemical storage system that can

keep the energy in a stable molecular configuration. When exposed to sunlight, the molecules can stay that way for long periods Then, when triggered (触发)by a very specific temperature or something else, the molecules return to their original shape , giving off heat in the process. Such chemically-based storage materials, known as Solar Thermal Fuels(STF), have been developed before. But those earlier efforts were designed to be used in liquid solutions and not able to make durable (耐用的) solid-state films. The new approach is the first based on a solid-state material, in this case a polymer, and the first based on inexpensive materials and widespread production technology.

(1)What is the main purpose of Paragraph 1? A.To show the main idea of the passage. B.To practice readers' imagination. C.To interest readers in the passage. D.To introduce a new kind of material.

(2)According to the passage, what can the polymer film do? A.It can be made into window glass. B.It can make necessary electricity. C.It can store energy and release sunshine. D.It can absorb sunshine and give off heat.

(3)According to the passage, what is STF based on? A.The chemical reaction. B.The movement of heat. C.The form of electricity. D.The physical reaction.

(4)What is the advantage of the molecular configuration? A.It is less expensive. B.It is very powerful. C.It is easily available. D.It is less changeable. 【答案】 (1)C (2)D (3)A (4)D

【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了一种新型材料,它可以通过自身吸热并储存热量,之后能够根据需要释放热。

(1)考查推理判断。根据第一段“Imagine your clothing could release enough heat to keep you warm and cozy, allowing you to stay comfortable in a cooler room. Or, picture a car windshield that stores the sun's energy and then releases it as heat to make the ice on the windshield disappear. ”想象一下你的衣服可以释放足够的热量让你温暖和舒适,让你可以在冰冷的房间里保持舒适。或者,再想象一下车的挡风玻璃可以储存太阳的能量,然后释放热量使挡风玻璃上的冰消失)可推测,本段以衣服和骑车挡风玻璃为例,提到了如果衣服能够吸热和放热、汽车的挡风玻璃能够吸热和自动除冰那该是多么好的事,以此来吸引对着

对本文的兴趣。故选C。

(2)考查细节理解。根据第二段中的“thanks to a new material that can store solar energy during the day and release it later as heat. This transparent polymer film could be applied to many different surfaces, such as window glass or clothing. ”多亏了这种能在白天吸热之后以热能形式释放的新型材料,这个透明的聚合物膜可以应用于许多不同的表面,如窗户玻璃或服装)可知,这种聚合物膜可以吸热,此后再以热能的形式释放出来。故选D。

(3)考查细节理解。根据最后一段中的“Such chemically-based storage materials, known as Solar Thermal Fuels(STF), have been developed before. ”这种以化学反应为基础的储存材料,即太阳能热燃料(STF),以前就已经被开发出来了,可知,STF是以化学反应为基础。故选A。

(4)考查推理判断。根据第四段中的“But heat will disappear over time no matter how good the material around it is, so the team set up a chemical storage system that can keep the energy in a stable molecular configuration. ”但是热量会随着时间的推移而消失,不管周围的物质有多好,所以研究小组建立了一个化学储存系统,可以将能量保持在一个稳定的分子结构中)可推断,这种分子结构的优势是相对稳定。故选D。

【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇科普类阅读,考生需要准确捕捉细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。

3.阅读理解

The United States is home to 562 recognized American Indian Nations each with its own language.

Yet the number of native. Americans with the ability to speak their tribe's language has decreased over the past century.

Now, Indian Nations are trying different ways to expand the number of native speakers, and increase interest in their communities to learn tribal languages.

Since the late 1800s many American Indian children have attended boarding schools. At that time, Indian children were required to attend schools by law, and the government forced Indian families to send their children to such schools.

The children were separated from their families. and given English name The teachers often taught native American students in English, instead of the language of their parents. They were told they needed to learn English in order to get a job, earn money and buy a house or nice things.

However, fearing a loss of history and culture, the Indian Nations are experimenting with new ways to increase the language ability of tribal members.

At least one organization is turning to modern technology---The Sealaska Heritage Institute, a nonprofit group, has developed two apps for speakers of the Tlingit language.

The \"Learning Tlingit\" app serves as a reference for important language topics such as conversation phrases, number, and letters.

The Tlingit tribe has about 10, 000 members. They live mainly in southeastern Alaska. But as of 2013, the tribe had only 125 native speakers left. in addition, very few young people are able to speak Tlingit.

Currently there are two apps, called \"Learning Tlingit\" and \"Tlingit Language Games\". The \"Learning Tlingit\" app serves as a language guide. It provides Tlingit words and expressions, the tribal alphabet, as well as a basic list of the words included. With the \"Tlingit Language Games\" app, users are given a choice of different places of environments, like a house, forest or ocean. (1)What is the problem the native Americans are facing now? A.The number of native Americans has been increasing. B.Fewer and fewer native Americans speak their own language. C.Their native language has been extinct.

D.It's hard to increase the interest of hearing native languages.

(2)What will be the result if more and more native Americans only speak English? A.They will get better jobs and higher pay. B.They will teach their own children to speak English. C.They will lose their history and culture. D.They will get along well with the government. (3)What can we know about Tlingit?

A.It can help the native people know some language topics.

B.It can help the: native people earn money and buy a. house or nice things C.It is a very popular app among the native speakers D.It is a native language spoken by fewer than 200 people. (4)What is the main idea of the passage? A.American Indian tribes' efforts to increase native speakers. B.Reasons for the disappearance of some American Indian languages. C.Ways to help the native tribes lead a traditional life. D.The popularity of the language learning apps. 【答案】 (1)B (2)C (3)D (4)A

【解析】【分析】本文是一篇说明文,美国的印第安人正在使用新的方法来增加本族语言的使用,否则,他们的本族语言将面临严重的危机。

(1)考查细节理解。根据第二段中的“Yet the number of native. Americans with the ability to speak their tribe's language has decreased over the past century. ”但是能说他们本族语言的本地美国人的数量在过去的一个世纪中已将减少。可知,会说本族语的美国土著的人数在过去的一个多世纪中已经减少了,故选B。

(2)考查细节理解。根据第六段中的“However, fearing a loss of history and culture, the Indian Nations are experimenting with new ways to increase the language ability of tribal members.”然而,害怕失去自己的 历史和文化,许多印第安部落尝试新的方法来提升族人的本族语使用能力。可知,如果越来越多的族人只说英语,他们将会失去自己的历史和文化。故选C。

(3)考查细节理解。根据第九段中的“The Tlingit tribe has about 10, 000 members. They live

mainly in southeastern Alaska. But as of 2013, the tribe had only 125 native speakers left.”特林吉特部落有大约一万人。他们主要居住在阿拉斯加东南部。但是就2013年的统计,这个部落只有125人可以说自己民族的语言,可知,现在仅仅有不到两百人可以说这种语言了,故选D。

(4)考查主旨大意。本文前六段描述了美国印第安人在民族语言方面面临的处境以及这一处境引起的担忧,最后四段提出了针对这一问题的解决方案:美国的印第安人正在使用新的方法(app)来增加本族语使用人数。选项A中efforts能凸显人们这一问题的担心及在努力寻求解决方案方面所做的努力。故选A。

【点评】本题考点涉及细节理解和主旨大意两个题型的考查,是一篇文化类阅读,考生需要准确捕捉细节信息,同时根据上下文的逻辑关系,进行概括和归纳,从而选出正确答案。

4.阅读短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。

Many people have long dreamed of being able to fly around as simply as riding a bicycle. Yet the safety and strength of a flying bike was always a big problem. Over the past 10 years, developments in technology have moved the dream of personal flying vehicles closer to reality. Now, two groups of inventors say such vehicles may be available soon.

The British company Malloy Aeronautics has developed a prototype (原型) of its flying bicycle. Grant Stapleton, marketing sales director of Malloy Aeronautics, says the Hoverbike is able to get in and out of small spaces very quickly.\" It can be moved across continents very quickly because it can be folded and packed,\" he adds.

Mr. Stapleton says safety was the company's main concern. He says the designers solved the safety issue by using overlapping rotors to power the vehicle.

The company is testing a full-size prototype of the Hoverbike, which will most likely be used first by the police and emergency rescue teams.

In New Zealand, Martin Aircraft Company is also testing a full-size prototype of its personal flying device, called the Jetpack. It can fly for more than 30 minutes, up to 1, 000 meters high and reach a speed of 74 kilometers per hour.

Peter Coker is the CEO of Martin Aircraft Company. He said the Jetpack \"is built around safety from the start\". In his words, \"Reliability is the most important element of it. We have safety built into the actual structure itself, very similar to a Formula One racing car.

The Jetpack uses a gasoline-powered engine that produces two powerful jet streams. Mr. Coker says it also has a parachute that would be used, if there should be an emergency. \"It starts to work at very low altitude and actually saves both the aircraft and the pilot,\" he adds. Mr. Coker says the Jetpack will be ready for sale soon.

(1)We can learn from the passage that the Hoverbike ________. A. can hardly get in and out of small spaces quickly B. can fly for over 30 minutes, up to 1, 000 meters high C. has been used by the police and emergency rescue teams D. can be transported quickly after being folded and packed

(2)Peter Coker uses the example of Formula One racing car to show that ________.

A. the Jetpack is very safe and reliable B. the engine of the Jetpack is powerful C. the actual structure of the Jetpack is unique D. the Jetpack can reach a great speed and height

(3)The underlined word \"It\" in the last paragraph refers to ________.

A. the jet stream B. the engine C. the Jetpack D. the parachute (4)What is the author's main purpose of writing the passage? A. To describe the problems of inventing flying vehicles. B. To introduce the latest development of flying vehicles. C. To show the differences between two flying vehicles. D. To advertise the two personal flying vehicles. 【答案】 (1)D (2)A (3)D (4)B

【解析】【分析】本文是一篇说明文,讲述一种个人飞行工具很快就会应用于现实,然而安全性和强度一直是个大问题,文中介绍了两家研发飞行器的公司的最新的产品,新产品把安全放在首位,并对产品进行了改进。

(1)考查细节理解。根据第二段中的“the Hoverbike is able to get in and out of small spaces very quickly. It can be moved across continents very quickly because it can be folded and packed.” 可知,Hoverbike能够很快地进出小空间。它可快速地在上移动,因为它可以折叠和包装。可知,选D。

(2)考查推理判断。根据第六段Peter Coker说Jetpack从一开始就围绕安全进行的,安全可靠性是最重要的因素。我们在车的现行结构中植入了安全性,非常类似于Formula One赛车。,故选A。

(3)考查词义猜测。根据最后一段中的“Mr. Coker says it also has a parachute (降落伞) that can be used should there be an emergency. \"It starts to work at very low altitude …., ”Coker先生说Jetpack上也有降落伞,可以在紧急情况下使用。“在海拔非常低的情况下开始用它…”。可知,Jetpack上的降落伞(它)是在海拔低时才用。由此可知it指的是parachute (降落伞)。故选D。

(4)考查主旨大意。根据第一段可知,许多人一直梦想能像骑自行车一样简单的飞来飞去,科技的发展让这个梦想很快实现。然而飞行自行车的安全性和强度一直是个大问题。接着下面叙述了两家研发飞行器的公司的最新的产品,新产品把安全放在首位。故选B。 【点评】本题考点涉及细节理解,推理判断和主旨大意三个题型的考查,是一篇科研类阅读,要求考生在捕捉细节信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,概括和归纳,从而选出正确答案。

5.阅读理解

It took me a moment to realize what had happened. Three days had passed and Rita seemed to get weaker and weaker. The rain had stopped. However, the sky was still cloudy, and it was so

dark that I couldn't see the buildings even across the road. I took a pressure reading from the weather station: 947mb, which let me know exactly where I was—in the eye of the storm. There were rains and winds still, but not oppressive (难以忍受的)anymore. There was still no power, hot water or food. Besides, I didn't sleep well for all these days, but I felt more relaxed since the weather report said Rita was leaving. What's more, I was luckier than those people who had lost their homes or even worse, lost their lives because of Rita.

As I travelled further to the west, going after the storm, the damage along the way became less severe. I arrived in Houston after a tricky journey with my fuel supplies almost all gone. However, I came across another storm chaser (追逐者) who had 45 gallons of petrol. He helped me and we shared our working experience these days. With a complete stroke of luck I found a run-down hotel that allowed me to have a room overnight before the midnight. Although there was no running water, no power and no air conditioning, I curled up into a corner and fell asleep quickly. I woke up the next morning, and what a change! The sky was blue and cars were moving around. Sirens could be heard as convoys (护航队) of emergency managements started to head west towards where I had come from. \"The storm had stopped and I could go home. I gave all my remaining supplies to other people at the hotel and headed towards the airport. Houston Airport was not damaged, so I took my flight and drank my first hot drink in four days.

All in all, when I came back home, I was proud that I finally made it again to follow and record the storm and I really learned a lot these days. Although it's dangerous, I love my job as not many people would go into the eye of an intense storm.

(1)We can know from the passage that “Rita” is ________.

A. a pet B. a storm C. a friend of the author D. a citizen in Houston (2)What can we infer from the passage?

A. The author was a storm chaser. B. The storm lasted for at least a week.

C. The author didn't like Houston at all. D. Houston was very badly damaged by the storm. (3)How did the author probably feel after the storm?

A. Anxious. B. Disappointed. C. Satisfied. D. Scared. (4)What is the passage mainly about?

A. Ways to survive in a storm. B. The weather changes in Houston. C. The author's experience in the storm. D. Damages caused by the storm in Houston. 【答案】(1)B (2)A (3)C (4)C

【解析】【分析】本文是一篇记叙文。这篇文章描述了作者亲身经历的一场风暴Rita,作者对于自己能够追逐并且记录这场风暴,感觉非常骄傲。尽管非常危险,但是作者非常热爱自己的这份工作。

(1)推理判断题。由第二段Besides, I didn't sleep well for all these days, but I felt more relaxed since the weather report said Rita was leaving. What's more, I was luckier than those people who had lost their homes or even worse, lost their lives because of Rita.可知,天气预报报道Rita离开了,它让许多人们失去了家园,甚至失去了生命。结合第一段中I took a pressure reading

from the weather station: 947mb, which let me know exactly where I was—in the eye of the storm.可推知,\"Rita”是一次风暴,选B。

(2)推理判断题。由第三段However, I came across another storm chaser (追逐者) who had 45 gallons of petrol.可推知,作者是一位风暴追逐者,选A。

(3)推理判断题。由最后一段All in all, when I came back home, I was proud that I finally made it again to follow and record the storm and I really learned a lot these days. Although it's dangerous, I love my job as not many people would go into the eye of an intense storm.可推知,在这次风暴之后,作者感觉很满意,故选C。

(4)主旨大意题。这篇文章描述了作者亲身经历的一场风暴Rita,作者对于自己能够追逐并且记录这场风暴,感觉非常骄傲。尽管非常危险,但是作者非常热爱自己的这份工作,故选C。

【点评】写作意图、目的、态度推断题

作者的语气态度往往不会直接写在文章里,只能通过细读文章,从作者的选词及其修饰手段中体会出来。

询问写作目的的题,选项里常出现的词是:explain(解释), prove (证明), persuade(劝说), advise(劝告), comment(评论), praise(赞扬), criticize(批评), entertain(娱乐), demonstrate(举例说明), argue(辩论), tell(讲述), analyze(分析)等。

询问语气态度的题,选项里常出现的词是:neutral(中立的), sympathetic(同情的), satisfied(满意的), friendly(友好的), enthusiastic(热情的), subjective(主观的), objective(客观的), matter-of-fact(实事求是的), pessimistic(悲观的), optimistic(乐观的), critical(批评的), doubtful(怀疑的), hostile(敌对的), indifferent(冷淡的), disappointed(失望的)。

6.阅读理解

A 12-year-old with end stage cancer, the child's parents had recently moved her from the hospital to her home in the suburbs of Los Angeles. Some days later the girl's breath quickened, and her father phoned the family's hospice nurse. Please come, he said.

The nurse knew the visit would require more than four hours of her time: a two-hour drive in each direction, plus her time with the girl. Why don't we connect over FaceTime, she asked. The father agreed, and they connected.

The nurse asked the father to move his daughter gently to her side, then to her back, to lift the child's shirt. The nurse would ask: What do you see, what concerns you, and the father would explain. In this fashion the pair examined the girl --- the nurse on her computer, the father his iPad. Together they decided that the nurse's presence was not necessary, that the child had more time.

Later, the father reported feeling comforted by the nurse. He appreciated her availability, the fact that she could see what he saw, and their ability to discuss it in real time.

Telemedicine has become a trend in America. Some hospitals have gone so far as to specially design telemedicine clinics. The room is staged like an office but with better lighting. There's a nice desk for the clinician to sit behind, a computer situated stage left, and books in the background. A physician taking a video call from home might wear a pair of headphones,

equipped with a mic --- to ensure whatever the patient says isn't broadcast to anyone off-camera. However, there is something more than the technology bit. According to David, the head of the telemedicine pilot the girl's family had been part of, there are some people who are great in person and you put them on camera they're a dead fish. “Some physicians are camera shy. For others, the physical isolation can actually help them be more empathetic.” He adds.

“My experience is that, once you get past some initial hurdles, you can maintain an intimate, immediate connection with patients that in some cases may be more useful than even in-person interactions,” David says.

(1)Why did the nurse suggesting connecting via FaceTime?

A. Because she was not allowed to leave her clinic. B. Because she had to take care of other patients in the clinic.

C. Because it took too much time on her way to patient's home. D. Because the father didn't pay for her fare of transportation.

(2)How did the father think of the telemedicine service?

A. He doubted the quality of the service. B. He thought highly of the service. C. He insisted the service be improved. D. He challenged the authority of the nurse. (3)What do we know about the rooms for telemedicine?

A. Better air conditioners are provided for a comfortable environment. B. Mics are equipped to protect privacy of patients.

C. Professional books are in place for immediate consultation. D. The room with a computer is situated in the doctor's home.

(4)What challenges may clinicians face in telemedicine?

A. They are afraid of being isolated from patients. B. They could not examine the patients carefully.

C. They are required to deal with in-person interactions. D. They may not feel quite themselves in front of a camera. 【答案】(1)C (2)B (3)B (4)D

【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了远程医疗已经成为美国的一种趋势.有些医院甚至专门设计了远程医疗诊所。

(1)考查细节理解。根据第二段中的“The nurse knew the visit would require more than four hours of her time: a two-hour drive in each direction, plus her time with the girl. Why don't we connect over FaceTime, she asked.”可知,护士建议通过视频通话是因为需要太多的时间她才能到达病人的家。故选C。

(2)考查推理判断。根据第四段中的“He appreciated her availability, the fact that she could see what he saw, and their ability to discuss it in real time.”可知,这位父亲感激这位护士的帮助,感激护士可以看到他看见的并和他进行实时讨论,因此推断这位父亲高度赞扬这样的服务。故选B。

(3)考查细节理解。根据倒数第三段中的“equipped with a mic --- to ensure whatever the

patient says isn't broadcast to anyone off-camera.”可知,远程治疗室配备了麦克风确保病人的隐私。故选B。

(4)考查推理判断。根据倒数第二段中的“…there are some people who are great in person and you put them on camera they're a dead fish. “Some physicians are camera shy. For others, the physical isolation can actually help them be more empathetic.” He adds.可知,一些内科医生在镜头面前是害羞的。因此推断在远程诊疗时,医生在镜头面前会感到不舒服。故选D。

【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇医学类阅读,考生需要准确掌握细节信息,根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。

7.阅读理解

I visited Copenhagen for the first time last Easter. As a student,I'm always strapped for cash,so I assumed I could only afford to breathe the air — but luckily everything about Copenhagen is breathtaking.

I was staying in an Airbnb, and rented a bike so I could cover more ground. One of the first places I visited was the Rundetaarn, or “round tower” built in the 17th century as an astronomical observatory. It has an equestrian staircase (a wide set of stairs big enough for horses to use) that went on and on. As I was going up, I stopped to visit the tower's library hall. At the top, there's a glass platform that gives a view 80-foot straight down, as well as a bell loft. Luckily, the views over Copenhagen from the top were well worth the climb.

After coming down, I hiked up to the Kastellet Fortress to see the famous Little Mermaid statue. Taking a photo with her was almost impossible with all the tourists crowding around—but sitting there and hearing the lapping waves of the deep blue Baltic Sea, waiting for the sun to set, was an unforgettable and calming experience.

The next day, I visited the Glyptotek art museum, exploring the grand exhibits. I looked into the marble eyes of many Roman gods,and walked down dimly lit staircases to see mummies from Egypt.

Before I unwillingly boarded the train back to the airport, I told myself that I must visit again—to experience the thrills of Tivoli Gardens, try more of the street food and everything else from this amazing city.

(1)Why did the author rent a bike?

A. Because she loved to ride a bike. B. Because she didn't afford to rent a car. C. Because she found nowhere to rent other vehicles. D. Because she wanted to see as many attractions as possible.

(2)What did the author find difficult at the Kastellet Fortress? A. Finding a sitting place B. Waiting for the sun to set C. Listening to the sound of waves D. Having a photo taken with a statue. (3)Which of the following didn't the author visit?

A. Rundetaarn B. Tivoli Gardens C. Glyptotek art museum D. Little Mermaid Statue (4)What is the author's purpose in writing the text?

A. To remember a holiday B. To introduce a new attraction

C. To share her travel experience D. To show her love of Copenhagen 【答案】(1)D (2)D (3)B (4)C

【解析】【分析】本文是一篇记叙文,讲述了作者去哥本哈根的穷游经历。

(1)考查细节理解。根据第二段中的“I was staying in an Airbnb, and rented a bike so I could cover more ground.”可知作者租一辆自行车是因为她想要看尽可能多的旅游胜地,故选D。 (2)考查细节理解。根据第三段中的“Taking a photo with her was almost impossible with all the tourists crowding around”可知在Kastellet Fortress,作者发现最困难的事情就是和雕塑拍照,故选D。

(3)考查细节理解。根据第二段中的“One of the first places I visited was the Rundetaarn,”排除A;根据第四段中的“The next day, I visited the Glyptotek art museum, exploring the grand exhibits.”排除C;根据第三段中的“After coming down, I hiked up to the Kastellet Fortress to see the famous Little Mermaid statue.”排除D,故选B。

(4)考查写作意图。这篇文章主要介绍了作者去哥本哈根的穷游经历,所以作者写这篇文章的目的是分享自己的旅游经历,故选C。

【点评】本题考点涉及细节理解和写作意图两个题型的考查,是一篇故事类阅读,考生准确捕捉细节信息的同时,需进一步根据上下文的逻辑关系,进行推理,归纳,从而选出正确答案。

8.阅读理解 Starting Cycling

We have two services designed to give people the confidence and knowledge to cycle successfully. Lessons

All our instructors have been trained to National Standards level of “Bike-ability”. This means you will be trained to a standard consistent across the whole country.

There are 3 levels of skills to progress through. Children would start with levels 1 & 2, progressing from the playground or park to cycle on less busy local roads. Teenager and adult beginners can also learn levels 1 & 2 in an off-road and quiet environment.

Confident teenagers and adults can broaden their skills by learning level 3, using multi-lane roads and larger roundabouts. We provide both a complete package of lessons for the beginner or individual lessons tailored to the client. Whatever the need we can address and practice until perfect!

Cost is £30 per hour. Guided Ride

We know that riding on the roads in London can be scary, and if you have to navigate (确定行车路线) as well it can become a real hard task! The Guided Ride service takes all the stress out of

it for you by providing the following:

Route planned in advance to suit your skill level. Route map provided to you.

Cycle and equipment checked. We will teach you a simple method to check basic roadworthiness (车辆性能) of your bike that you can perform on a weekly basis. Route discussed and focus given to any areas requiring special attention.

Cycle along with the instructor close behind. Here the traffic can be controlled by the instructor and rider observed.

We currently cover London Zones 1 & 2. Please contact us if your requirements are outside of these areas. Cost £30 per hour.

(1)Where can Level 1 & 2 lessons for adult beginners be carried out? A. Off road. B. Near large roundabouts. C. On busy local roads. D. On multi-lane roads. (2)What service does the Guided Ride provide?

A. They check your cycle and equipment every week. B. They help you to be familiar with all London roads.

C. They let users experience the busiest road in London. D. They ensure users ride safely in London Zones 1 & 2.

(3)Who is the text probably intended for?

A. Bike riding lovers. B. Children and teenagers. C. Travelers in London. D. Parents loving cycling. 【答案】(1)A (2)D (3)A

【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了一项学习骑自行车的课程,包括课程内容,技术指导以及费用等。

(1)考查细节理解。根据Lessons部分中的“Teenager and adult beginners can also learn levels 1 & 2 in an off-road and quiet environment.”可知,青少年和成人初学者都可以不在公路上的安静环境中学习一级和二级课程。故选A。

(2)考查推理判断。根据Guided Ride部分中的“We know that riding on the roads in London can be scary, and if you have to navigate (确定行车路线) as well it can become a real hard task! The Guided Ride service takes all the stress out of it for you by providing the following:”以及下文“We currently cover London Zones 1 & 2.”可推断,他们确保用户在伦敦1区和2区骑行安全。故选D。

(3)考查推理判断。根据第一段中的“We have two services designed to give people the confidence and knowledge to cycle successfully”可知,这门课程提供两项服务,给人们信心和在规划的路线里安全骑车的保证。因此推断本文是写给骑自行车爱好者的。故选A。 【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇广告类阅读,考生在准确掌握细节信息的同时,需根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,从而选出正确答案。

9.阅读理解

At one time or another in your life you have probably done origami, even if it was just making a paper airplane or something more complicated like a paper crane. The chances are that as you did it, you reflected on how inventive this traditional art is. Animals, boxes, flowers, boats: it all can be created from a single square or rectangular sheet of paper simply by folding it. No cutting, no pasting.

But did you ever stop to think how the same techniques might be applied to engineering? Equipment that could be of real practical use? Origami meets the demand for things that need to be small when transported and large when they arrive, like the everyday umbrella. In fact, origami-inspired creations have already flown in space; in 1995, Japanese engineers launched a satellite with solar panels that folded like a map.

'It's now mathematically proven that you can pretty much fold anything,\" says physicist Robert J. Lang, who quit his engineering job eight years ago to fold things full time. Lang, an origami enthusiast since age six, advised a advised well-known ear manufacturer the best way to fold an airbag into a dashboard. He is currently working on a space telescope lens that, if all goes according to plan, should be able to unfold to the size of a football field.

At the other end of the scale, researchers are also working on tiny folding devices that could lead to breakthroughs in medicine and computing. There's no doubt that computers of the future may contain tiny, folded motors or capacitors for faster processing and better memory. Applications for origami engineering go further than many of us might imagine. \"Some day,\" says MIT's Erik Demaine, \"we'll build reconfigurable (可重构的) robots that can fold on their own from one thing into another, like Transformers. Too much like science fiction to be true? Maybe—though you certainly wouldn't want to bet against it.\" (1)What do we know about origami?

A. It consumes lots of time. B. It involves interesting ideas. C. It requires complex techniques. D. It has to do with cutting and pasting. (2)Which of the following is an application of origami? A. A space telescope lens can be folded to the size of an umbrella. B. A satellite is equipped with solar panels and a folded map. C. An airbag can be better folded into a dashboard of a car. D. A future computer contains many huge folded motors.

(3)What is Erik Demaine's attitude towards origami engineering?

A. Hopeful B. Doubtful. C. Disapproving. D. Ambiguous. (4)In which section of a newspaper may this text appear?

A. Entertainment. B. Culture. C. Education. D. Pop-science. 【答案】 (1)B (2)C (3)A (4)D

【解析】【分析】本文是一篇说明文,折纸是一种具有创造性的传统艺术,而现在它已经被应用到技术工程领域,人们利用折纸原理创造出了很多可折叠的装置。折纸工程将在很大程度上影响未来的医药、计算机和机器人行业。

(1)考查推理判断。根据第一段中的“The chances are that as you did it, you reflected on how inventive this traditional art is. Animals, boxes, flowers, boats: it all can be created from a single square or rectangular sheet of paper simply by folding it. No cutting, no pasting.”可知,折纸是一个具有创造性的传统艺术,我们不用裁剪或拼贴,只通过折叠就可以把一张正方形或者三角形的纸变成动物、纸盒、花、船等东西,由此推测折纸需要有创造性的和有趣的想法。故选B。

(2)考查细节理解。根据第三段中的“Lang, an origami enthusiast since age six, advised a well-known ear manufacturer the best way to fold an airbag into a dashboard.”可知折纸爱好者Lang向一位制造商建议了把安全气囊折叠到仪表盘中的最佳方式。故选C。

(3)考查推理判断。根据最后一段中的“Applications for origami engineering go further than many of us might imagine”可知Erik Demaine认为折纸工程的应用远远超出了我们的想象,由此可推测Erik Demaine对折纸工程的未来充满希望。故选A。

(4)考查推理判断。根据第二段中的“in 1995, Japanese engineers launched a satellite with solar panels that folded like a map.”;第三段中的“Lang, an origami enthusiast since age six, advised a advised well-known ear manufacturer the best way to fold an airbag into a dashboard.”; 第四段中的“There's no doubt that computers of the future may contain tiny, folded motors or capacitors for faster processing and better memory. ”和第五段中的“‘Some day,’ says MIT's Erik Demaine, ‘we'll build reconfigurable (可重构的) robots that can fold on their own from one thing into another, like Transformers.’”可知卫星,安全气囊的折叠,未来电脑的发展和未来可重构机器人,这些都和科学技术相关,故推测本文很有可能出现在报纸的科学板块。故选D。

【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇文化类阅读,考生需要准确捕捉细节信息,根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。

10.阅读下列短文,从短文后每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。 So many of us hold on to little resentments that may have come from an argument, a misunderstanding, or some other painful event. Stubbornly, we wait for someone else to reach out to us—believing this is the only way we can forgive or rekindle a friendship or family relationship.

An acquaintance of mine, whose health isn't very good, recently told me that she hadn't spoken to her son in almost three years. She said that she and her son had had a disagreement about his wife and that she wouldn't speak to him again unless he called first. When I suggested that she be the one to reach out, she resisted initially and said, \"I can't do that. He's the one who should apologize.\" She was literally willing to die before reaching out to her only son. After a little gentle encouragement, however, she did decide to be the first one to reach out. To her amazement, her son was grateful for her willingness to call and offered an apology of his own. As is usually the case when someone takes the chance and reaches out, everyone wins.

Whenever we hold on to our anger, we turn \"small stuff\" into really \"big stuff\" in our minds. We start to believe that our positions are more important than our happiness. They are not. If you want to be a more peaceful person you must understand that being right is almost never more important than allowing yourself to be happy. The way to be happy is to let go, and reach out. Let other people be right. This doesn't mean that you're wrong. Everything will be fine. You'll experience the peace of letting go, as well as the joy of letting others be right.

You'll also notice that, as you reach out and let others be \"right,\" they will become less defensive and more loving toward you. They might even reach back. But if for some reason they don't, that's okay too. You'll have the inner satisfaction of knowing that you have done your part to create a more loving world, and certainly you'll be more peaceful yourself.

(1)The underlined word \"rekindle\" in Paragraph 1 probably means \"____________\". A. recover B. develop C. accept D. replace (2)According to the passage, the author's friend never spoke to her son for three years because ____________.

A. she had got an argument with her daughter-in-law B. she had disagreed about her son's marriage

C. she had got an argument about her daughter-in-law D. she had disliked her son's wife for many years

(3)Which of the following is NOT the reason for people to be unwilling to apologize first? A. People believe that they are always right. B. People always wait for others to offer an apology first.

C. People consider the position more important than happiness. D. People want to get an inner satisfaction.

(4)The purpose of the passage is to ____________.

A. instruct the readers how to apologize B. teach the readers how to gain inner peace C. inform the readers the importance of being forgiving D. tell the readers to reach out first when there are painful events. 【答案】(1)A (2)C (3)D (4)D

【解析】【分析】本文是一篇议论文,论述了面对与人们的矛盾时,不要执着于怨恨,伸出你的手来化解它,学会首先向别人道歉,让别人是对的,这并不意味着你是错的。 (1)考查词义猜测。第一段中的“Stubbornly, we wait for someone else to reach out to us—believing this is the only way we can forgive or rekindle a friendship or family relationship.”固执地说,我们等着别人来找我们——相信这是我们能够原谅或重新点燃友谊或家庭关系的唯一途径。可知rekindle是“恢复”之意,选A。

(2)考查细节理解。根据第二段中的“ She said that she and her son had had a disagreement about his wife and that she wouldn't speak to him again unless he called first.”她说她和她儿子对他的妻子意见不和,她不会再和他说话除非他先打电话。故选C。

(3)考查细节理解。根据第三段中的“We start to believe that our positions are more

important than our happiness. They are not. If you want to be a more peaceful person you must understand that being right is almost never more important than allowing yourself to be happy.”我们开始相信我们的地位比我们的幸福更重要。其实不然,如果你想成为一个更爱好和平的人,就必须明白“正确”几乎永远也不会比让自己快乐更重要。可知A、B、C三项都是人们不愿首先道歉的原因,故选D。

(4)考查写作意图。纵观全文可知,本文探讨了面对与人们的矛盾时,应该做主动言和的那个人,这样才能消除心中的怨恨,并且获得幸福,因此本文的目的是告诉读者在发生痛苦的事情时要先主动道歉,故选D。

【点评】本题考点涉及细节理解,词义猜测和写作意图三个题型的考查,是一篇生活类阅读,考生需要准确掌握细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,概括归纳,从而选出正确答案。

11.阅读理解

It could have been any of us, but it happened to be me. I received a brief 18-months of undivided attention and love as the only child, before three more appeared. The second was a severe blow. No doubt, learning the need to share was important, but I had tasted the life of an only child.

Then came years of requests to look after the siblings(兄弟姐妹), being urged that, You should be setting a better example, “Again and again the others got away with doing wrong but I didn't. We each played our roles; the second one who later skipped school to meet boys; the ever so attractive third, the boy who could do no wrong; and finally the surprise appearance of the fourth, seemed certain to be spoiled even now. So that left me: the reasonable, quiet one who got the grades, did the housework and became a chameleon(变色龙)—skilled at reading a situation and being what was needed.

Then eventually came the chance to be the first to leave and experience life on the outside, not defined(定义)as the eldest. The moment I had waited for. But now, many years later, being the eldest matters again. It's down to me; it seems, to take the lead in caring for our parents, AH the time I was made to learn about sharing; however, when it comes to responsibility, it no longer seems to apply. The others are too busy, too far away, or too unconcerned. So dutifully I travel many times across the country for hours to provide care and support. Requests to my siblings to help out more fall on deaf ears. To me, the dutiful first born, it feels like the right and only thing to do; to be there for our parents as they were for us. Sadly, that feeling isn't shared by the second, third or fourth.

(1)How does the author comment on the four children in the second paragraph? A. Angrily and Bitterly. B. Angrily and proudly. C. Bitterly and humorously. D. Humorously and proudly. (2)How did the author develop his social skills?

A. Through hard work. B. With the parents' help. C. At the parents' request. D. In practice for effectiveness. (3)What does the underlined word “it” in the last paragraph refers to? A. To care for the old. B. To help the young.

C. To live outside alone. D. To travel nationwide. (4)What can we learn from the text?

A. The writer hates to be the eldest. B. The writer feels proud of his role. C. The writer is satisfied with his attempt. D. The writer is regretful about the siblings. 【答案】(1)C (2)C (3)A (4)D

【解析】【分析】本文为夹叙夹议文。作者作为家中四个孩子中的老大,从小被要求照顾小的,给兄妹树立好的榜样。父母老了,第一个关心照顾父母,认为照顾父母是自己的责任,但是其他的兄妹却只一味地推脱照顾老人的责任,这让作者深感遗憾。

(1)推理判断题。根据第二段中的描述,作者的三兄弟姐妹相继出生后自己要为他们树立好的榜样,其他的人犯错不被处罚而我不能,描述老二用“逃学见男友skipped school to meet boys “,老三”迷人attractive “的男孩,老四的出生是个”suprise“,而且一直被宠坏spoiled了。这一切的一切让我成为一个明白道理的、安静的成绩好的,做家务的,擅长做一切的人。由此可推断出作者所用语言有点苦涩但风趣。分析选项可知C项符合题,故答案选C。

(2)细节理解题。根据第二段第一句“Then came years of requests to look after the siblings(兄弟姐妹), being urged that, You should be setting a better example,” 接下来是多年来被要求照顾兄弟姐妹,被敦促树立一个好的榜样。根据常识这一切该是孩子的父母要求大的孩子照顾小的,要求大的给小的做榜样。故答案选C。

(3)猜测词义题。分析To me, the dutiful first born, it feels like the right and only thing to do; to be there for our parents as they were for us.本句中的it是形式主语,真正的主语是后面的动词不定式to do; to be there for our parents as they were for us.,即对我来说,第一个出生的一直尽职本份的我,因为父母曾养育了我们,我们要照顾他们,这是正确的唯一要做的事。由此可知“it'指的是照顾老人。故答案选A。

(4)推理判断题。根据最后一段可知,作者对父母尽心尽力地照顾,而其他的兄弟姐妹却置之不理,推脱责任,他们认为这只是我应该做的事。作者认为非常遗憾,他们三兄妹不应该有这种感觉。由此可推断出作者对于其他的兄妹深表遗憾。故答案选D。 【点评】英语阅读理解细节题具体方法与步骤:

①排除干扰项 ,突出主题。事实细节题的设计干扰项一般都是某一细节的错误叙述与论断,可先排除干扰项。

② 按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关的信息词,如for example,first,second…等预测应该到何处寻找自己所需要的事实。

③ 快速通篇跳读,自左至右,自上而下呈Z形扫视,直到找到细节出处,待找到含细节句子时,放慢速度,仔细核对比较内容,直至找到答案。

④注意识别指代词语。为避免重复,文章中对多次提及的事物或现象会使用不同的词语,如同义词、近义词、代词等。

12.阅读理解

The noise of chattering mouths subsided(平息)as the teacher entered classroom. “Good morning class. I am Riffat Monaf, and I will be your geography teacher.” Riffat Monaf, an interesting name and an even more interesting person. Her introduction took place about six years ago, and since then I have never met a more influential person in my life.

Mrs Monaf not only conquered me with her vast knowledge of geography, but also won me over with her smile and warm eyes. It was in her class that I traveled to the highest mountains and to the deepest seas from the comfort of the classroom. I learned about the vast oceans, the erupting volcanoes, the snow-capped mountains and the green valleys. She would often relate her adventures about traveling to different parts of the world.

Never can I forget the glory of her face when she talks about how truly beautiful this world is. If I search back my love for the environment and geography, I find her to be the source of my love for preserving nature. If one day I became an environmentalist, I know that I'll thank her for it. Apart from this, she has always greeted me with open arms and she calls her students “my children”. Mrs Monaf's morals and values rubbed off me deeply and I have always taken her advice into consideration. She has been one of the most consistently good things in my life. Currently, she is fighting a battle against breast cancer, and it pains me to know that after all she has done for me; I can do nothing for her except pray. Whenever I see her in school, she still keeps that kind smile and an expression so soft that it trembles my heart. Mrs Monaf still talks enthusiastically about geography, and I know that I can never see what a truly great person she has been in my life. .

(1)What can we learn from the second paragraph?

A. The writer traveled a lot. B. Mrs Monaf was a learned person. C. The writer did well at school. D. Mrs Monaf enjoyed telling stories. (2)The underlined word “rubbed off” means .

A. moved B. shocked C. influenced D. defeated (3)What do we know from the last paragraph?

A. Mrs. Monaf was an optimistic person. B. Breast cancer made Mrs. Monaf upset. C. Another great person may appear in my life. D. Praying for Mrs. Monaf made the writer tremble.

(4)What would be the best title for the passage?

A. My Interesting School Life B. The Teacher-student Friendship C. An Influential Person in My Life D. Brave Fight Against Breast Cancer 【答案】(1)B (2)C (3)A (4)C

【解析】【分析】本文是一篇记叙文,作者讲述了生命中有影响力的人。

(1)考查推理判断。根据第二段中的“Mrs Monaf not only conquered me with her vast knowledge of geography, but also won me over with her smile and warm eyes”.可知Mrs Monaf是一个有学问的人。故选B。

(2)考查词义猜测。根据第三段中的“If one day I became an environmentalist, I know that I'll thank her for it. ”如果有一天我成为了环保主义者,我知道我会感谢她的。;“Apart from this, she has always greeted me with open arms and she calls her students ‘my children’”.除此之外,她总是张开双臂欢迎我,她称她的学生为“我的孩子”。;“ Mrs Monaf's morals and values rubbed off me deeply and I have always taken her advice into consideration.”Mrs Monaf'的道德和价值观深深地影响了我,我也一直把她的建议考虑进去。由此可推知划线部分的意思是“影响”,故选C。

(3)考查推理判断。根据第三段中的“Whenever I see her in school, she still keeps that kind smile and an expression so soft that it trembles my heart. Mrs Monaf still talks enthusiastically about geography, and I know that I can never see what a truly great person she has been in my life. ”可知Mrs. Monaf是一个乐观的人。故选A。

(4)考查主旨大意。根据第一段中的“Riffat Monaf, an interesting name and an even more interesting person. Her introduction took place about six years ago, and since then I have never met a more influential person in my life.”可知讲述的是“我生命中有影响力的人”。故选C。 【点评】本题考点涉及推理判断,词义猜测和主旨大意三个题型的考查,是一篇人物类阅读,要求考生根据上下文进行分逻辑推理,概括和归纳,从而选出正确答案。

13.阅读理解

American college students are becoming more adventuresome as they study abroad, showing less interests in English-speaking destinations such as Great Britain and Australia and more in such countries as China, India, Argentina and Brazil.

Britain remained the most popular study destination in 2005, according to annual figures from the Institute of International Education, followed by Italy, Spain and France. But the number of American students studying in Britain and Australia descended a little, even as the number of American students abroad rose by 8%. The growth came in non-English speaking European countries and in Asia. China is now the eighth most popular destination for American students, attracting nearly 6,400 in 2005, up 35% from the number of the year before. Argentina and India saw increases of more than 50%.

Allan Goodman, president of the Institute of International Education, said that a range of factors contributed to the trend, from growing awareness of globalization after the terrorist attacks on September 11, 2001, to programs such as former President Bush's National Security Language Initiative, which trains soldiers, intelligence officers and diplomats in foreign languages. “What Americans are doing is waking up and discovering there's a world out there,” he said. Other figures showed the flow of students in the opposite direction, from foreign countries into American universities. The institute found that international enrollment (入学) in American higher education remained steady at about 565,000. The figures are of keen interest to universities, which depend on foreign students for teaching and research help, and to policy-makers, who consider it important, as future foreign leaders may be familiar with the United States. The year of 2005 saw big increases in students from South Korea, Mexico and Taiwan of

China. India sends the most students and China is No.2. Other countries that show large percentage increases in the number of students sent to the US include Nepal and Vietnam, while Japan, Turkey and Malaysia saw declines. About 58% of international students in the US come from Asia.

(1)What does the underlined word “descended” in Paragraph 2 means? A. Changed. B. Declined. C. Multiplied. D. Increased. (2)Why do more American students study in Asia?

A. They expect to get more teaching and research help. B. They lose confidence in English-speaking countries.

C. They are afraid that terrorist attacks will happen again. D. They prefer to explore a different world from their own.

(3)Where were most foreign students in America from in 2005?

A. China. B. India. C. Argentina. D. Britain. (4)What can we infer from the passage?

A. There were 6,400 American students studying in China in 2005. B. Chinese students to America will overpass Indians in the future.

C. International enrollment in American higher education changed a lot. D. Asian students account for a large part of foreign students in America. 【答案】(1)B (2)D (3)B (4)D

【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了不同国家的人国外留学的情况。

(1)考查词义猜测。根据第二段中的“But the number of American students studying in Britain and Australia descended a little, even as the number of American students abroad rose by 8%.”这句话的后半句的意思是“尽管美国学生在国外的人数增长了8%”,由此推知“但是在英国和澳大利亚学习的美国学生人数下降了一点,”故选B。

(2)考查推理判断。根据第三段中的“What Americans are doing is waking up and discovering there's a world out there,”可知,现在越来越多的美国学生来到亚洲是因为他们更喜欢从自己的世界去探索不同的世界。故选D。

(3)考查细节理解。根据最后一段中的“The year of 2005 saw big increases in students from South Korea, Mexico and Taiwan of China. India sends the most students and China is No.2.”可知,在2005年美国多数的外国学生都来自印度。故选B。

(4)考查推理判断。根据最后一段中的“About 58% of international students in the US come from Asia.”可知,在美国,亚洲学生占外国学生的很大一部分。故选D。

【点评】本题考点涉及细节理解,词义猜测和推理判断三个题型的考查,是一篇社会现象类阅读,要求考生准确捕捉细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,选出正确答案。

14.阅读理解

Throughout the country there are festivals and special events celebrating winter at its fullest,

including hockey and dog sled races, skating events and whatever season-inspired activity draws in the crowds.

Rossland Winter Carnival late January Rossland, British Columbia (BC)

Recognized as canada's longest-running winter carnival (狂欢), the Rossland Winter Carnival has been a popular event for over 116 years. Popular parts of this event include snow volleyball, a parade, and a kid's carnival.

Ice On Whyte Festival early January to early February Edmonton, Alberta (AB)

A popular event for more than decade,the Ice on Whyte Festival in Edmonton, is one of the top 10 events and festivals in Edmonton, Alberta. The festival features a wealth of ice carvings and creations along with 10 days of festival fun-from a giant ice slide, games, and ice carving lessons to live music, fashion, food, and culturally themed days and even a marketplace. Fete des Neiges de Montreal mid January to early February Montreal, Quebec (QC)

Celebrating more than 30 years as a popular winter event, it offers all sorts of fun involving everything from snow to ice on three nonstop weekends at the beginning of the year. Highlights include 15 snow slopes for breathtaking tube sliding, dog sledding, and even addictive dancing at the disco-themed La Bouletheque.

Winterpride end January to early Februar Whistler, British Columbia (BC)

The 26th Whistler Pride will be filled with celebration of annual events with adventurous winter activities including ski and snowboard touring, snowmobile trips, and snowshoe adventures, dog-sledding through the Callahan Valley,and back-country ventures, as well as featuring nightlife highlights of drag shows, as well as wine-tastings, fine dining and even comedy shows.

(1)Where will you go if you like art works from ice? A. Whistler. British Columbia. B. Montreal, Quebec. C. Edmonton. Alberta. D. Rossland. British Columbia. (2)What is the feature of the event in Montreal?

A. It provides kinds of activities on ice or snow. B. It takes place three weeks at the start of a year.

C. It offers dog sledding to tourists for nothing. D. It lasts the longest time of all the events. (3)Which will be chosen for a person who like wine? A. Rossland Winter Carnival B. Ice On Whyte Festival C. Fete des Neiges de Montreal D. WinterPride 【答案】(1)C (2)A (3)D

【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了加拿大的一些城市在冬季给人们提供的娱乐活动。

(1)考查细节理解。根据第三段中的“ The festival features a wealth of Ice carvings and creations along with10 days of festival fun..”,故选C。

(2)考查细节理解。依据第四段中的“... it offers all sorts of fun involving everything from snow to ice on three nonstop weekends...”可知这活动提供连续三周的冰上或雪上的活动,故选A。

(3)考查细节理解。根据最后一段中的“... as well as wine-tastings,fine dining...”可知,参加 WinterPride可以品尝到葡萄酒,故选D。

【点评】本题考点涉及细节理解题型的考查,是一篇介绍类阅读,要求考生准确捕捉细节信息,结合题目要求,选出正确答案。

15.阅读理解

Microplastics are everywhere in our environment. It's hardly surprising that the tiny fragments have also been found in humans. A new study shows that Americans are consuming as many as 121,000 particles each year.

Measuring 50 to 500 microns in length, microplastics come from a variety of sources, including large plastics that break down into smaller and smaller pieces. Therefore, much remains unknown about the common existence of these materials within the human body, as well as their impact on human health.

Hoping to fill in some of these gaps, a research team led by Kieran Cox, a PhD candidate at the University of Victoria, looked at 26 papers assessing the amount of microplastics in commonly consumed food items, among which are seafood, sugars, salts, honey, alcohol and water. The team also evaluated the potential consumption of microplastics through inhalation (吸入)using previously reported data on microplastic concentrations in the air and the Environmental Protection Agency's reported respiration rates. Based on these data, the researchers calculated that our annual consumption of microplastics via food and drink ranges from 39,000 to 52,000 particles. When microplastics taken in through inhalation are taken into account, the range jumps to between 74,000 and 121,000 particles per year.

The authors of the study found that people who drink exclusively from plastic water bottles absorb an additional 90,000 microplastics each year, compared to 4,000 among those who only consume tap water. \"This shows that small decisions, over the course of a year, really matter and have an impact.\" Cox says. The new study, according to its authors, was the first to investigate \"the accumulative human exposure\" to microplastics. But in all likelihood, the research tells only a small part of the entire story. Collectively, the food and drink that the researchers analyzed represent 15 percent of Americans' caloric intake. The team could not account for food groups like fruits, vegetables and grains because there simply is not enough data on their microplastic content.

For those worried about microplastic consumption, cutting down bottled water is a good place to start. But to the heart of the problem, we have to stop producing and using so much plastic. (1)What makes it difficult to know microplastics commonly exist in the human body? A.The quality. B.The quantity.

C.The shape. D.The size.

(2)How did Kieran Cox's team calculate the potential consumption of microplastics? A.By studying papers. B.By comparing the impacts. C.By analyzing the data. D.By conducting experiments.

(3)Which of the following is true according to the text? A.Drinking less plastic bottled water helps to take in fewer microplastics. B.The study is among the earliest to investigate human exposure to microplastics. C.Cox's team gained comprehensive information of microplastics taken in by humans. D.People consume 74,000 to 121,000 particles of microplastics per year from food and drink. (4)What is the best title for the text? A.The Potential Problems of Microplastics B.Microplastics Coming From Various Sources C.Microplastics Found Within Human Bodies D.The Impact of Microplastics on Human Health 【答案】 (1)D (2)C (3)A (4)C

【解析】【分析】本文是一篇说明文,研究发现人体内含有大量的微塑料颗粒。 (1)考查细节理解。根据第二段中的“Measuring 50 to 500 microns in length, microplastics come from a variety of sources, including large plastics that break down into smaller and smaller pieces. Therefore, much remains unknown about the common existence of these materials within the human body”微塑料颗粒的长度在50到500微米之间,有多种来源,包括可以分解成越来越小的碎片的较大塑料,因此,关于这些物质在人体的普遍存在还有很多未知之处,可知,微塑料颗粒的大小让我们很难知道它们普遍存在于人体中,故选D。

(2)考查推理判断。根据第三段中的“The team also evaluated the potential consumption of microplastics through inhalation (吸入)using previously reported data on microplastic concentrations in the air and the Environmental Protection Agency's reported respiration rates. Based on these data, the researchers calculated that our annual consumption of microplastics via food and drink ranges from 39,000 to 52,000 particles.”基兰·考克斯的研究小组还利用先前报告的空气中微塑性物质浓度数据和环境保护署报告的呼吸速率,评估了吸入过程中微塑料的潜在消耗量,根据这些数据,研究人员计算出,我们通过食品和饮料每年消耗的微塑料颗粒从39000到52000不等,由此可知,基兰·考克斯的研究小组是通过分析数据来计算微塑料的潜在消耗量的,故选C。

(3)考查细节理解。根据第四段中的“The authors of the study found that people who drink exclusively from plastic water bottles absorb an additional 90,000 microplastics each year, compared to 4,000 among those who only consume tap water.”这项研究的作者发现,那些只

喝塑料瓶装水的人每年会摄入90000个微塑料颗粒,而那些只喝自来水的人每年摄入4000个微塑料颗粒,由此可知,少喝塑料瓶装水有助于减少微塑料的摄入,故选A。

(4)考查主旨大意。根据第一段中的“Microplastics are everywhere in our environment. It's hardly surprising that the tiny fragments have also been found in humans. A new study shows that Americans are consuming as many as 121,000 particles each year.”微塑料在我们的环境中无处不在,在人类身上也发现这些微小的碎片并不奇怪,一项新的研究表明,美国人每年消耗的微塑料颗粒多达12.1万个,可知,本文主要介绍的是研究发现人体内含有大量的微塑料颗粒,故选C。

【点评】本题考点涉及细节理解,推理判断和主旨大意三个题型的考查,是一篇科研类阅读,要求考生在捕捉细节信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,概括和归纳,从而选出正确答案。

16.阅读理解

New South Wales, Australia, is setting up cameras as part of an effort to reduce the number of people preoccupied with wireless devices while they drive. It will be the first area in the world to use the technology to punish drivers distracted (分心) with telephone calls, social media or text messages.

Road Safety experts are concerned about the growing number of accidents involving drivers using smart phones on the state's roads. They say drivers who use phones while driving greatly increase their chances of being involved in an accident.

The New South Wales government plans to place 45 Mobile Phone Detection Cameras across the state by December. Each phone detection unit contains two cameras. One camera takes pictures of a vehicle's registration plate (牌照). A second camera looks through the front window of a car or truck to see what drivers are doing with their hands.

The units use artificial intelligence to set aside drivers who are not touching their phones. Human beings then confirm if the pictures show illegal behavior before notice is sent to the vehicle's registered owner. A violation (违反) carries fine of $232. Some cameras will be permanently set up on roadsides. Others will be moved, from time to time, around the state. Two fixed cameras took photographs of 8.5 million vehicles as part of a six-month test earlier this year. The cameras took photos of more than 100,000 drivers with their hands on phones. One driver was using a phone and another electronic device, an Apple iPad, at the same time. Another driver had a passenger guide the vehicle while they both held phones, the state government said.

(1)What is the real purpose to set up cameras in New South Wale? A.To keep records of the accidents. B.To promote the latest technology. C.To find illegal behavior of the drivers. D.To force drivers to focus more on driving.

(2)What can we infer from the road safety experts? A.Smart-phones are main killers on the road. B.All accidents result from drivers' using cell-phones.

C.Measures are badly needed to ban using phones while driving. D.Carrying a smart-phone while driving will cause an accident. (3)How does the phone detection unit function effectively? A.It corrects the drivers' wrong behavior. B.It has two cameras to record the plates. C.It sends a notice to the legal diver autonomously. D.It combines artificial intelligence with human's efforts. (4)What did a six-month test show? A.Electronic devices could help divers indeed. B.Mary passenger helped operate the vehicles. C.Many drivers used electronic devices while driving. D.It was common to be busy with two wireless devices. 【答案】 (1)D (2)C (3)D (4)C

【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了澳大利亚新南威尔士州正在设置摄像头,以减少开车时全神贯注于无线设备的人数。用这项技术惩罚那些因电话、社交媒体或短信分心的司机,将是世界上第一个。

(1)考查推理判断。根据第一段“New South Wales, Australia, is setting up cameras as part of an effort to reduce the number of people preoccupied with wireless devices while they drive. It will be the first area in the world to use the technology to punish drivers distracted (分心) with telephone calls, social media or text messages.”澳大利亚新南威尔士州正在设置摄像头,以减少开车时全神贯注于无线设备的人数。用这项技术惩罚那些因电话、社交媒体或短信分心的司机,将是世界上第一个。所以判断出,新南威尔士设置摄像头的真正目的是迫使司机更专注于驾驶。故选D。

(2)考查推理判断。根据第二段中的“Road Safety experts are concerned about the growing number of accidents involving drivers using smart phones on the state's roads. They say drivers who use phones while driving greatly increase their chances of being involved in an accident.”可知道路安全专家对越来越多的司机在州内道路上使用智能手机的事故表示关注。他们说,司机在开车时使用手机,大大增加了发生事故的可能性。所以判断出,道路安全专家认为急需采取措施禁止开车时使用手机。故选C。

(3)考查细节理解。根据第四段中的“The units use artificial intelligence to set aside drivers who are not touching their phones. Human beings then confirm if the pictures show illegal behavior before notice is sent to the vehicle's registered owner.”可知这些装置使用人工智能技术,将不接触手机的司机隔离开来。然后,在通知车主之前,由人类确认照片上是否有违法行为。因此,手机检测装置是把人工智能和人类的努力结合起来。故选D。

(4)考查细节理解。根据最后一段中的“Two fixed cameras took photographs of 8.5 million vehicles as part of a six﹣month test earlier this year. The cameras took photos of more than 100,000 drivers with their hands on phones.”可知今年早些时候,作为为期6个月的测试的

一部分,两个固定摄像头拍摄了850万辆汽车的照片。这些摄像头拍摄了10万多名驾驶员的手拿着手机的照片。 所以,六个月的测试显示了许多司机在开车时使用电子设备。故选C。

【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇科技类阅读,考生需要准确掌握细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。

17.阅读理解

I am astonished at the way God knows when to send a special gift of encouragement at just the right time! It might be in a dream, a lost letter, a memory, or something found that we'd forgotten about.

My grandmother was from a town in Michigan. And summer after summer I enjoyed staying with my grandparents as a young child. I was from the city and loved the small town where they lived. People knew everyone, their children, their pets, their ancestors.

Grandma was always using her hands for something exciting …She would make sandwiches and we'd have tea parties, plant flowers and carefully tend them. She loved knitting sweaters as well as making beautiful quilts for her grandchildren. I remember the small thimble ( 顶 针 ) she would place on her finger while doing her needlework.

A few years ago, when Grandma left this earth for her new residence in Heaven, I bid farewell to my loving grandmother. How quickly our lives can change! We had just had tea together a couple of months earlier, on her 91st birthday. I missed her very much, but I noticed it mostly on my birthdays, because there was no card from Grandma. She'd never forgotten my birthday! On one particular birthday when I was feeling a little low, something happened and made me feel as if she was sharing that special day with me. I was arranging some colorful pillows that she had made, and suddenly I felt something inside one pillow; it was small and hard. I moved the object to a seam (缝) that I carefully opened, and, to my delight, out came a tiny silver thimble! How happy I was to find something that had been a part of her! Not realizing k had fallen off her finger, I pictured her sewing h into that little pillow that I just happened to fluff (抖松), to place on my bedspread (床罩) that day. I carefully laid the thimble alongside the others Id collected over the years. What a precious memory of a very special lady who, somehow, I knew, was laughing in delight at sewing her thimble into my pillow. I heated the kettle and made some tea, using my best china, as Grandma always did, and then enjoyed my tea and Grandma's thimble. What a wonderful birthday that was!

(1)In the author's memory, what would her grandmother do?

A. She would make sandwiches and hamburgers for her family. B. She would wear a thimble for needlework every day.

C. She would make beautiful quilts for money. D. She would look after the flowers in the garden.

(2)What does the underlined word \"it\" in Paragraph 4 refer to?

A. The modern world's fast-changing life. B. The fact that the grandmother had passed away. C. The author's missing her grandmother. D. The love the author got from her grandmother. (3)How did the author feel when she found the thimble?

A. Surprised. B. Regretful. C. Guilty. D. Lonely. (4)Which of the following might be the best title for the passage? A. Grandma's Thimble B. Grandma's Life Story

C. The Joy of Finding Something Lost D. The Importance of Putting Things Away 【答案】(1)D (2)C (3)A (4)A

【解析】【分析】本文是一篇记叙文,作者通过祖母生活的点滴及她的银顶针对作者的影响,表达了作者和祖母之间浓浓的亲情。

(1)考查细节理解。根据第三段中的“She would make sandwiches and we'd have tea parties, plant flowers and carefully tend them.”可知,在作者的记忆中,她的祖母会照看花园里的花。故选D。

(2)考查代词指代。根据第四段中的“I missed her very much, but I noticed it mostly on my birthdays, because there was no card from Grandma. She'd never forgotten my birthday! ”我非常想念她,但我大部分时间都是在我生日那天注意到的,因为奶奶没有卡片。她永远不会忘记我的生日!由此可知it指“作者想念她的祖母。”故选C。

(3)考查推理判断。根据第五段中的“to my delight, out came a tiny silver thimble!”可知,当她发现顶针时,她感到惊喜。故选A。

(4)考查主旨大意。根据最后一段中的“I heated the kettle and made some tea, using my best china, as Grandma always did, and then enjoyed my tea and Grandma's thimble. What a wonderful birthday that was!”可知,本文主题是奶奶的Thimble。故选A。

【点评】本题考点涉及细节理解,代词指代,推理判断和主旨大意四个题型的考查,是一篇故事类阅读,要求考生在捕捉细节信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,概括和归纳,从而选出正确答案。

18.阅读理解

Flying for a long time, you finally arrive at the place where you can relax—your hotel room. Now you throwyour bag on the bed, turn on the TV and watch an international news programme on a satellite channel probably from UK or the USA.

The main international broadcasters are BBC World and CNN. With an audience of over 1.5 billion people, these are popular channels that offer good-quality news programmes. In both companies, the journalists are experienced writers that produce journalism of a high standard. However, there are alternative news channels which people watch because they want a less traditional or non-Western view on world events. Russia Today and Al Jazeera International, an Arabic company, are international channels that broadcast in English. Both companies say they give a fresh view on big stories, and their experienced journalists often report from places where Western journalists do not work, and so they give us stories that we don't normally see. The Internet offers more variety. OneWorldTV is an Internet site where you can find stories about the developing world and human rights, rather than the usual stories about US politics and

business. The writers for this company are often local people who write the stories for free. This non-professional journalism is increasing, and it certainly offers more choices.

This increase in citizen journalism means that you can write the news, too. Main news broadcasters often use photographs and stories that members of the general public send to them, especially when there is a dramatic breaking news story. Besides this, some blogs are popular sources of news, and the website NowPublic lets you write stories using information you can get from anywhere, including sites like Youtube, Flickr and Twitter. (1)The first paragraph is meant to .

A. offer a suggestion B. give a warning C. explain a reason D. introduce the topic (2)It can be learned from the text that more and more people will . A. prefer to read local news B. pay more attention to world news C. start a career in citizen journalism D. give up watching TV news programmes (3)What would be the best title for the text?

A. The Latest Local News B. More Choices for News C. The End of TV News D. Traditional World News 【答案】(1)D (2)C (3)B

【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了市民可以观看的新闻媒体。有些新闻来自国家(正式新闻);有些新闻来自民间,这种民间的非正式媒体新闻正呈上升趋势;市民还可以在网上发布一些新闻。

(1)考查推理判断。根据第一段中的“ watch an international news program on a satellite channel probably from UK or the USA.”和第二段中的“The main international broadcasters are BBC World and CNN”可以推断出第一段是引子,是为了引出下文的话题(介绍BBC World和CNN)。故选D。

(2)考查推理判断。根据第四段中的“ This is non -professional journalism is increasing and it certainly offers more choices”和第三段中的“This increase in citizen journalism means that you can write the news ,too”可知越来越多的人写新闻,故而可推断出更多的人开始了新闻工作。故选C。

(3)考查主旨大意。本文主要讲述的是观看新闻可以有很多选择。故选B。

【点评】本题考点涉及推理判断和主旨大意两个题型的考查,是一篇生活类阅读,考生需要根据上下文进行逻辑推理,概括归纳,从而选出正确答案。

19.阅读理解

Amazon Best Sellers: Best Books A Higher Loyalty: Truth, Lies, and Leadership-April 17, 2018by James Comey In his book, former FBI director James Comey shares his never-before-told experiences from some of the highest-risk situations of his career in the past two decades of American government, exploring what good, ethical(道德的)leadership looks like, and how it drives sound decisions. His journey provides an entry into the corridors of power, and a remarkable lesson in what makes

an effective leader. Hardcover $17.99

12 Rules for Life: An Antidote to Chaos- January 23, 2018 by Jordan B. Peterson

What does everyone in the modern world need to know? Famous psychologist Jordan B. Peterson's answer to this most difficult of questions uniquely combines the hard-won truths of ancient tradition with the great findings of most-advanced scientific research. Hardcover $15.57

How to Read a Book: The Classic Guide to Intelligent Reading Revised Edition by Mortimer J. Adler, Charles Van Doren

With half a million copies in print, How to Read a Book is the best and most successful guide to reading comprehension for the general reader, completely rewritten and updated with new material. Originally published in 1940, this book is a rare phenomenon, a living classic that introduces and clarifies the various levels of reading and how to achieve them-from elementary reading, through systematic skimming and inspectional reading, to speed reading. Paperback $10.31

Everybody, Always: Becoming Love in a World Full of Setbacks and Difficult People- April 17, 2018 by Bob Goff Paperback $10.19

What happens when we stop avoiding difficult people and simply love everyone? In his wildly entertaining and inspiring follow-up to the New York Times bestselling phenomenon Love Does, Bob Goff takes readers on a life-altering journey into the secret of living without fear, care, restriction, or worry.

(1)If you want to become an effective leader, you can try ________.

A. How to Read a Book B. Everybody, Always C. 12 Rules for Life D. A Higher Loyalty (2)What do we know about How to Read a Book?

A. It is written by Mortimer J. Adler. B. It is completely the same as the original one. C. It has been published since 1940. D. There are many other books similar to it. (3)We can learn from the passage that ________.

A. All the four books are paperbacks. B. Paperbacks are cheaper than hardbacks. C. Jordan D. Peterson is the former FBI director. 【答案】(1)D (2)C (3)B

【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了亚马逊最畅销的几种书。

(1)考查细节理解。根据A Higher Loyalty: Truth, Lies, and Leadership-April 17, 2018 by James Comey部分中的“His journey provides an entry into the corridors of power, and a remarkable lesson in what makes an effective leader.”可知如果你想要成为一个有效的领导,你可以尝试A Higher Loyalty,故选D。

(2)考查细节理解。根据How to Read a Book: The Classic Guide to Intelligent Reading Revised Edition by Mortimer J. Adler, Charles Van Doren部分中的“Originally published in 1940”可知How to Read a Book最初于1940年出版,故选C。

(3考查)常识理解。平装本比精装本价格要便宜,故选B。

【点评】本题考点涉及细节理解和常识理解两个题型的考查,是一篇广告类阅读,要求考生朱雀掌握细节信息,结合题目要求,选出正确答案。

20.阅读理解

England continues to be one of the most popular tourist destinations in the world. London in particular is one of the most visited cities and draws people in with its appeal, history and pubs. England's smaller cities, like Bath and Oxford, are equally as attractive with a lot of culture and fewer crowds. Liverpool, birthplace of The Beatles, has a rich musical history. The countryside has wonderful natural beauty. Here are some tips on traveling in England.

Free museums—Public museums offer free admission in every city throughout England and the UK. It's a great way to learn about the country's most influential artists and history, and spend a rainy day without paying a cent.

Book early—Book all transportation well in advance, even if you don't plan to use it. Fares can be around £ 2 with a little planning. The Megabus not only runs buses but also provides trains throughout England and is the best choice for cheap travel throughout the country.

Pub food—Eating in England can be quite expensive, but for good cheap and filling meals, visit the local pubs, where you cam get a good meal for less than £10. Besides, the pubs are a great way to meet people!

Get a Taste of UK card—The taste of the UK card offers up to 50% off at selected restaurant. You don't need to be an English to get the card, and you needn't pay the first month's membership fee, which is perfect for most travelers.

Take a free walking tour—Many major cities in England offer free walking tours. They usually last a few hours and are a great way to see the city. (1)Compared with London, Oxford is ________.

A. more charming B. less crowded C. larger in size D. richer in history (2)Why are visitors advised to eat in local pubs?

A. The food there is sold at a low price. B. It is likely to meet famous stars there. C. The service provided there is excellent. D. There is a friendly but quiet atmosphere there. (3)What do we know from the text?

A. All museums in the UK are free of charge. B. The best way to travel around England is by bus.

C. Free walking tours are available in most big cities in England. D. The taste of UK card holders can enjoy discounts at all restaurants. 【答案】(1)B (2)A (3)C

【解析】【分析】本文是一篇说明文,就英国旅行作者提出了一些建议。

(1)考查细节理解。根据第一段中的“England's smaller cities, like Bath and Oxford, are equally as attractive with a lot of culture and fewer crowds.”可知,跟London相比较,Oxford没那么

拥挤。故选B。

(2)考查细节理解。根据第四段中的“but for good cheap and filling meals, visit the local pubs, where you cam get a good meal for less than £10.”可知,之所以建议游客到当地的酒吧去吃饭,是因为那里的食物价格便宜。故选A。

(3)考查细节理解。根据最后一段中的“Take a free walking tour—Many major cities in England offer free walking tours.”可知,英国大多数大城市都有免费的步行旅游。故选C。 【点评】本题考点涉及细节理解题型的考查,是一篇生活类阅读,要求考生准确捕捉细节信息,结合题目要求,选出正确答案。

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- huatuo9.cn 版权所有 赣ICP备2023008801号-1

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务