参(高一下模块3第1—2—3单元)3月份月考
Text 1
W: Hey, Mike! What are you doing here?
M: Mary! I don't believe it! We're here at the same wedding. John and I are colleagues. W: What a coincidence! I work with Lucy. Text 2
W: Can you play tennis with me today, Bob?
M: I am afraid I can't. I'll have to go and help Emily with English. If she fails in the final examination, she won't be able to go on the trip with us. W: I see. Good luck to her. M: Thanks. Text 3
W: Mike, it seems as if you have nothing to do today.
M: No, you're wrong. From 9 to 12, I have to watch TV. Then I'll have lunch and a little sleep between 14 and 18. After that, It's dinner time. Text 4
M: Would it be all right if I turn in the paper next Monday? I'm afraid I can't finish it this Friday. W: You can hand it in next Monday, but you'd better get ready for an “F”. You've been putting it off for quite a few days.
M: I'm sorry. I'll try to avoid an “F”. Text 5
W: John, are you going straight home after school today?
M: No, I'll stay in the lab doing an experiment until six o'clock and after that, I'm going to spend a couple of hours at the library before going home. Text 6
W: In order to reduce crimes in the city, I think we should employ more policemen.
M: I don't think so. ⑥Only education works. What are you doing here? You seem to be so happy. W: ⑦Oh yeah, I'm stealing other people's crops. M: ⑦How can you do that on the Internet?
W: Of course I can. You know, there is a special website here for you to grow and steal crops. It's great fun. Text 7
W: Have you heard the city has passed a law against walking dogs in the streets? M: ⑧Sure, it's published in the newspapers.
W: It means that dogs have to be kept inside all the time.
M: ⑨It's rather cruel, isn't it? We shouldn't be so cruel to dumb animals. W: But dogs often leave a mess everywhere. M: But owners can clean up the mess. W:Would they?
M: Perhaps the best solution is to build a dog park. Then people can walk their dogs there. W: Sounds too good to be realistic. The city is already too crowed without dogs. Text 8
W: When are you going to take your vacation?
M: ⑩I've got a ten-day vacation starting from July 25th. W: Where are you going? M: To Hawaii.
W: That sounds like a good place. Is your family going?
M: Yes. We plan to climb the mountains, go fishing, swimming, and wind surfing, (11)just to relax. My wife is taking a whole bunch of books to read. W: Your children must be all excited about it.
M: Yes, they are. They're already crossing out days on the calendar. Are you going to Europe again this summer?
W: No, not this time. (12)We're going to visit some old friends in Egypt. M: Are you going by ship or taking a flight? W: We're going by air. Text 9
M: Now we have five-day classes every week, so we have more spare time than before. W: How do you spend your time, Timmy?
M: I have interest in playing the violin and I'll continue to practice playing it. W: Do you often take part in a concert?
M: Yes, I like to listen to some music. (13)At present my major objective is to learn from others. W: Do you like classical music or pop?
M: I like both.How do you spend your spare time then, Lily? W: (14)Playing the piano is my favorite activity.
M: Our hobbies are similar to each other.I hope we can often exchange experience together. W: So do I, (15)but I am weak in the theory of music.
M:(15)Me, too. (16)Would you like to go with me to visit my uncle? He's a professor of the Institute of Music.
W: (16)I'm glad to go with you. I would ask him for his advice.
1 / 4
高一下英语3月考参
Text 10
W: I understand that the majority of foreigners working in Britain are au pairs. What is the attraction do you think?
M:(17) Well, it is an excellent system, you know. In exchange for a little help round the house, (18)it gives the girls not only free accommodation but a splendid environment to learn the language. W: It may well have been that way before, but does the system work like that now? (19)It's become more of a business now, hasn't it? In many cases it merely gives the families a chance to make money from the girls, without giving the girls a chance to learn the language.
M: Not at all. It is a very good way, you know, of bringing people of different nationalities together. And anyway, the girls continue to come over in the thousands.
W: Yes, (20)but don't they complain that they find it hard to meet English people, especially people of their own age?
M: (20)I'm not sure that is so. The interesting thing is that in spite of everything the girls are really quite content, there's evidence for this, you know.
W: Yes, that's all very well, but don't you think it's surprising that very few of them keep in touch after they go back home?
2 / 4
高一下英语3月考参
高中英语听力模拟试题1 1~5 ABBCB 6~10 ACABB 11~15 BACAC 16~20 ABABC
1.B Congratulations用于向对方的成功表示祝贺;Good idea意为“好主意”;Good luck是 向对方表示祝愿;Don’t mention it是回答致谢的用语。
2.C information此处是特指,用定冠词the,have a healthier diet指比较健康的饮食。 3.A award意为“授予;判给”;admit意为“容许;承认”;apply意为“申请;应用;适 用”;accept意为“接受;同意”。 4.C reason意为“理由;原因”;explanation意为“解释;说明”;origin意为“起源;由来; 起因”;resource意为“资源”。
5.D be tired of意为“对……感到厌烦”。此句可看作是“Because he was tired of such a long movie, the little boy turned to his favourite music.”的一种省略。 6.C 根据答语“Yes”,说明我相信他会遵守诺言。
7.C 句意为:躺在床上的男孩向他的朋友撒谎说昨天有只公鸡下了个蛋。 8.B 根据下文“He likes riding his bike”推测,他可能不坐公共汽车。 9.A energetic意为“精力充沛的;积极的”;powerful意为“强大的;有力的”;lovely意为 “可爱的;有趣的”;attractive意为“吸引人的;有魅力的”。根据“He never looks tired”选A。
10.D support意为“支撑;支持”;serve意为“服务;招待”;fit意为“适合;安装”;satisfy意为“满足;使满意”。句意为:我不管怎么做,都不能使老板满意。 11.A apologize意为“道歉;”;weep意为“哭泣;哀悼”;lie意为“躺;位于;说谎”;
promise意为“允诺;答应”。
12.A 由“It is for women and children only.”可知, 说话者是告诉那位先生“不应该”在此候车室候
车。can’t表示“不可能”;needn’t表示“没有必要”。
13.D that引导possibility的同位语从句,且that一般不省略。 14.C stand up意为“站起来;经得起;拥护”;put up意为“举起;提供;建造”;dress up意
为“盛装;打扮”;set up意为“设立;架起;提出”。 15.B sooner or later意为“迟早”;day and night意为“日夜;整天”;now and then意为“偶
尔”;here and there意为“各处;到处”。根据答语选B。 16.D 17.D 18.B 19.B 20.A 21.B有下文爸爸的话“But if you don’t work hard, no fortune will come.”可知,这里应选fortune,
意思是“运气”。
22.D句意为:使他说这些话(的原因)是:他北京的钢琴老师不喜欢他。这里that引导的表
语从句,叙述一个事实。
23.D句意为:作为一个九岁的孩子,他受到了很大的伤害。as在此用作介词,意思是:作为。 24.A hurt表示“伤害”,往往暗示“肉体上的疼痛或精神上的不快”; weaken意思是“削弱”, ruin
表示“毁灭”, frighten意思是“惊吓”。在这里表示老师的话使小朗朗精神上受到伤害,故应用hurt。
25.B singer歌手;pianist钢琴演奏家,conductor乐队指挥。由第二段老师的话“You have no
talent(天赋). You will never be a pianist.”,可知朗朗学钢琴的目的就是想成为钢琴家(pianist)。
26.C hopefully 有希望地,patiently 有耐心地,wisely明智地,painfully痛苦地。父亲很希望朗
朗继续学琴,但他知道这个时候硬让他学反而会适得其反,所以他当时并没有争取让他继续学琴,所以说这是明智地。
27.A他学的是钢琴,所以这里应用play,意思是“演奏”。
28.D seem好像,admit承认,notice注意到,realize意识到。由语境可知:他本不想(按老师
的要求去)演奏,但当他把手指放到键盘上时,他马上意识到他能相别人展示一下毕竟他有钢琴天赋,故选realize。
29.C in all总共,above all最重要的是,after all毕竟(用在句尾表转折),at all根本。上文提
到那位老师曾说他没有钢琴天赋,根据语境这里应用after all表示转折。
30.B这里what既连接一个宾语从句,又在从句中作动词hear的宾语。干扰项that在这一句式
中,只能连接一个宾语从句,不能做句子成分。 31.A介词辨析。from that point on意思是:从那一刻起,这里point意思是“(特定)时刻”。 from…
on为固定法。
32.C有下文的“when it was 48 that Lang Lang had won,”可以判断此处应选win,win
competitions意思是:赢得比赛。
33.C这里表示宣布比赛结果,故应用announce。announce指对公众或特定的一群关心的人进行宣布。 34.A excited兴奋的,encouraged被鼓舞的,shocked震惊的,satisfied满意的。由下文的:hold
back his tears可知,应用excited。句意为:(知道赢得了那次比赛)朗朗兴奋的忍不住流下了眼泪。
35.B it用作形式主语,真正的主语是后面的that从句。
36.D concert音乐会,tour巡回演出,competition竞赛,stage舞台。这里要表达的意思是:很
明显他不想永远带在中国,他要在世界这个大舞台上演奏。这里作者把世界比喻成一个大舞台。 37. C前问题到朗朗的第一次move,就是“study with a new teacher”,这是第二次,即去
了美国的费城(Philadelphia, U.S. )。
38.A 由下文的在Lincoln’s Center and Carnegie Hall的特邀演出开始不断涌来(pouring),可以
断定他在芝加哥的演出是相当成功的(successful)。cheerful高兴的,respectful受人尊敬的,meaningful疑问深长的,均不符合文意。 39.D见38。
40. B brighten使发亮 ;shine 出众,超群;admire钦佩,develop发展。文章最后一句照应了
3 / 4
高一下英语3月考参
第一段的“But if you don’t work hard, no fortune will come.”句意为:正是由于他的,正是由于他的努力才使运气发现了他,使他技压群雄。 41.C 由““Cool” is a word with many meanings.”可知。 42.由句意可知“express”此处意为“表明,说明”。
43.由““Cool” can be used to express feelings of interest in almost anything.”可知。
44.C 由作者对故事的评论“But the story also shows a scarcity(缺乏)of words. Without “cool”,
some people have no words to show the same meaning.…Can you think of many other words…”可知作者担心cool的使用。 45.D由最后一句可知。
46.A椐文中 \"The Puritans, as they were called, had much to be thankful for\"可知,感恩节主要是
“表达感谢及回顾过去的经历”。
47.A据文中 \"In that year a special dinner was prepared in Plymouth, Massachusetts. \"。
48.C据文中\"The people who had settled there had left England because they felt denied of religious
freedom. \"。
49.B据文中\"They were assisted in learning to live in the new land by the Indians who inhabited the
region. \"意为 :“他们在适应新的陆地环境过程中,从居住在那里的印第安人那里得到了帮助”。
50.B据文中\"They learned to adjust their farming habits to the climate and soil.\" 意为“他们学会了
调整他们的 耕种习惯以适合气候和土壤”。 语法填空答案: 51. throughout 52. dead 53 be held 54. ancient 55. important 56. which 57. China 5 8. as 59. exciting 6 0. February
短文改错:1.are---were 2.picked 后加it 3.a price—the price 4.his—her 5.hardly—hard 6.wanted to 7.was 去掉 8.that---which 9.embrassing----emberrassed 10.for---but/yet/while/and Friendship
Friendship is a very important part in people’s life.There are many different kinds of
friendship.Not only humans can provide friendship for each other, but also animals sometimes show their friendship to their masters.If somebody owns a valuable friendship, he or she will receive at least two types of goodness in spiritual and physical sides.For example, when you feel down, maybe your friend-music can make you out of the despair.When you are lack of money occasionally, your friends like parents or brothers or sisters can lend you a hand.But it is true that friendship can be divided into the true one and the false one just as there are good friends and bad friends.
4 / 4
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- huatuo9.cn 版权所有 赣ICP备2023008801号-1
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务