1.﹣﹣﹣After seeing Snowflake Boy Manfu's picture, their class raised money for the poor children.
﹣﹣﹣Yes, they organized a book fair on the playground and sold some books and CDs.( ) A.collected B.put up C.brought up
2.﹣﹣﹣The boys were crazy when Spiderman came along at the parade in the Universal Studio.
﹣﹣﹣Of course they were. You know, Spiderman was always those boys' favourite.( ) A.made a speech B.disappeared C.showed up
3.﹣﹣﹣The government will focus on solving the problem of heavy burdens on the students.
﹣﹣﹣That's good news for us. We have too much work to do after school.( ) A.give a hand to B.give attention to C.take part in
4.﹣﹣﹣As a result of playing computer games too much, Michael is near﹣sighted and has to wear glasses.
﹣﹣﹣It's difficult for youngsters to stay away from games.( ) A.Thanks to B.Result in
C.Because of
5.﹣﹣﹣What good news! Eric will be a delegate of UN and will set off for New York next Monday.
﹣﹣﹣Yes, he made it as last. I'm sure his cultural exchange will be educational.( ) A.leave for B.be away from C.go on a trip to
6.﹣﹣﹣Stephen Hawking, the brilliant British scientist, passed away at the age of 76last month.
﹣﹣﹣What a pity! He is regarded as one of thebest minds in the world.( ) A.most valuable ideas B.greatest people C.wisest thoughts
7.﹣﹣﹣Mother often warned Peter not to play on his phone in the street, but her warningfell on deaf ears.
﹣﹣﹣Unfortunately, Peter was hit by a car and sent to hospital yesterday.( ) A.was heard B.was agreed C.was not noticed
8.﹣﹣﹣Hong Kong's richest, Li Ka﹣shing, announced plans to retire before his 90th birthday in July.
﹣﹣﹣It is reported his fortune is up to $37billion. However, heled a dog's life during his childhood.( ) A.had a happy life
B.lived a hard life C.lived with a dog
9.Your _______ is the way that your face looks at a moment. It shows what you are thinking or feeling.( ) A.expression B.experience C.experiment
10.If you _______ someone, you invite them to flight or compete with you in some way.( ) A.encourage B.challenge C.introduce
11.I'm afraid I can't go swimming with you, because I have to _______ my little brother at home( ) A.look for B.make fun of C.care for
12.﹣﹣﹣Mum, I think I need a bigger room.
﹣﹣﹣You should throw away your old toys. They have _______ too much space.( ) A.taken up B.taken place C.taken off
13.﹣﹣﹣Jack, you seemed _______ at the party.
﹣﹣﹣You must be kidding. I felt _______ among those successful people.( )
A.confident; out of B.nervous; out of shape C.relaxed; out of place
14.﹣﹣﹣What an amazing city Shenzhen is! It is modern and clean with many beautiful parks.
﹣﹣﹣That's true. We can't imagine that it _______ be a small fishing village!( ) A.is used for B.used to C.got used to
15.﹣﹣﹣Putin _______ the other candidates and was elected president for his fourth time.
﹣﹣﹣Yes. Putin is very popular. His votes were far _______ the others' in the election.( ) A.beat; ahead of
B.defeated; better than C.won; in front of
16.Stephen Hawking, a famous British physicist, died aged 76on March 14th, 2018. He died peacefully at his home in Cambridge in the early hours of Wednesday, his family said.
As one of the well﹣known (1)________on space and time in the world, Hawking devoted his whole life to discovering the secrets of the Universe, and he is called the King of the Universe. However, this
genius's life was not smooth and he had been (2)_______ from the disease since he was 21years old. When he studied maths and science at Oxford
University, he became (3)_______ ill, causing his life very harsh: he could neither speak with his mouth nor stand on his legs or move his
body.(4)_______, he was given only a few years to live. But he refused to (5)_______ his hope of living and went on to study at Cambridge
University after (6)_______ from Oxford University. In 1965, he got a
doctor's degree in philosophy. Then he worked as a professor at Cambridge University. He was known for his work with black holes and relativity, and wrote several popular science books, (7)_______ A Brief History of Time, The Universe in a Nutshell, The Grand Design, etc.
Although he lost many most important living conditions ordinary people have, he still felt he was rich, such as a finger that could move, a brain that could think…all these made him (8) _______ to
life. Last year, Hawking was invited to China. His self﹣confidence and humorous conversations(9)_______ us deeply.
From Stephen Hawking's(10)_______ experience, we learn that
nobody should lose hope, no matter how bad the situation is. As he once said, \"Life is not fair, you just have to do the best you can in your own situation.\"
A. astronauts B.artists C. scientists
A. separating B. suffering C. supporting A. seriously B. probably C. naturally
A. As a result B. What's more C. For example A. take up B. put up C. give up
A. graduating B. furthering C. completing
A. according B. including C. during A. thankful B. harmful C. regretful
A. increased B. improved C. impressed A. universal B. unusual C. ordinary
17.In recent years,能) field. Here,AI in 2017.
there have been many breakthroughs in the AI (人工智 let us see four of the most interesting developments in
(1)Which of the following developments can help parents learn about their children?() A. Magic Radio B. Robot Sophia C. Samsung's Bixby D. AlphaGo Zero
(2)What is the most amazing development from AlphaGo to AlphaGo Zero? ()
A. It can record other players' life and analyzes their behavior. B. It can remember all the tasks it has done and show you again.
C. It has the ability to learn from people, books and the Internet. D. It has very strong learning ability and masters Go in two days. (3)What can you read about Samsung's Bixby? () A. Samsung's Bixby is more practical and enjoyable. B. Samsung's Bixby can talk in the way Sophia does. C. Samsung's Bixby has a smarter voice recognition system. D. Samsung's Bixby is better than new version AlphaGo Zero. (4)Which of the following can be the best title? () A. AlphaGo Zero VS AlphaGo
B. Samsung's Bixby VS Siri On Iphone C. Breakthroughs in the AI Field D. Welcome to the AI Field
18.A young prince had just recently become King. In order to rule his kingdom, he decided to learn all the wisdom of world. Therefore, he gathered all the wise men from his kingdom and abroad and ordered them to look for books for him to read and learn from.
Five years passed quickly. The wise men returned with their
camels, carrying 5000books full of wisdom. Seeing so many books, the king was so shocked that he didn't know how to start. So he ordered the wise men to condense the books and bring them back to him. Another five years passed. The wise men again went to see the king, this time bringing 500books, but the king still thought there were too many. Five more years passed. The wise men brought back 50books. At this time, the king was troubled with many problems, but he still felt were too many books. During the next few years, the wise men worked hard to condense the 50books into one book and present it to the king. The king took no interest in reading this book, nor did he have time to learn from
it. More problems broke out in his kingdom﹣﹣﹣his enemies endlessly attacked and diseases affected his people. He did not have the wisdom to
solve these problems. Finally, the king was killed by a ruler in the neighbour country and his country was destroyed.
Waiting for wisdom to come to you is just a way of being lazy. If there is no action, there can be no gain. Only if we set out to find wisdom can we make a difference.
(1)Why did the king gather all the wise man? () A. To help him rule the kingdom. B. To teach him some knowledge. C. To look for books for his kingdom. D. To look for books of wisdom for him.
(2)What does the underlined word \"condense\" mean? () A. To put much information into a small space. B. To make the price of books lower. C. To make the books smaller than ever. D. To make the books easier than ever.
(3)Why wouldn't the king read the ONE book made from 50books?A. Because he didn't know how to start. B. Because he lost interest and time for it. C. Because he wasn't sure about that book. D. Because it didn't have the wisdom he wanted. (4)What can we learn from this passage? () A. Time and tide wait for no man. B. Wisdom can make a country strong. C. Wisdom won't come to you by itself. D. The meaning of living is to find wisdom.
()19.Four years ago, Chinese skater Wu Dajing introduced himself to the skating world by winning a silver medal at the Sochi Olympic Winter
Games. At this year's Pyeong Chang Olympics, Wu not only returned, but also made history.
On Feb 22th, 2018, Wu won the gold medal in the men's short﹣track 500﹣metre race. He set a new world record with a time of 39.584
seconds. He also became the first Chinese man to take home an Olympic
short﹣track gold medal. BBC said Wu's win was \" flawless\", because he was much faster than all of the other skaters.
\"I didn't give them a chance and I kept my speed from the start,\" he told the media after the match.
But China's short﹣track teams didn't do well in general at the
Games. Chinese skaters in the women's 500 metres, 3000﹣metre relay and men's 1500 metres all failed to take home the gold. Wu was China's biggest hope, which put a lot of pressure on him. But he proved himself with his great performance.
Wu is now known as a highly talented skater. But things were not always that way. When Wu joined the national team in 2010, he was seen as almost \"nothing\" compared to gifted skaters like Zhou Yang and Fan Kexin, as his coaches said at the time. Their comments made him quite upset. But as the saying goes, \"Winners never quit and quitters never win\". Wu didn't want to give up and worked as hard as he could. He practiced skating all year round. He even didn't return to his hometown for the
holidays for 10 years. \"I believe in myself,\" he told the media after his match at the Olympics.
(1)What does the underlined word \"flawless\" mean? () A. Ordinary B. Valuable C. Perfect D. Difficult
(2)According to the passage, which of the following is RIGHT? ()
A. Wu won a gold medal at the Sochi Olympic Winter Games four years ago. B. Wu broke the world record with a time of 39.584seconds and made history.
C. Wu's coaches placed great hope on him when he joined the national team. D. Chinese skaters in women's 500metres, 3000﹣metre relay took home the gold.
(3)What does the last paragraph mainly tell us? ()
A. The national team and coaches regarded Wu as a talented skater all the way.
B. Wu kept on practicing skating all year round even in the holidays for 10years.
C. Zhou Yang and Fan Kexin were more and more hard﹣working on skating than Wu Dajing.
D. It is the hardwork, confidence and strong will that have made Wu a champion.
(4)Which one might be the best title of this passage? () A. From Zero to Skating Hero B. The Dream of a Skater, Wu C. Pyeong Chang Winner Olympics
D. Rising of China's Bright Skiing Star
20.Cold weather, central heating, and falling leaves﹣﹣﹣all these things mean that flu season has arrived. And you shouldn't take flu lightly. Flu season comes every year from October to April. This year has been especially bad, according to the US Centers for Disease Control and Prevention (美国疾病防控中心 CDC).
The flu is an illness caused by the influenza virus. It is
different from the common cold in that it can strike suddenly﹣﹣﹣and it is much more serious.The flu can cause serious dehydration(脱水) and liver (肝脏)damage ,both of witch can kill people.
The flu is especially dangerous for children and elderly people, since they have weaker immune (免疫) system. As of April 20, 142children in the US had died from the flu during this flu season, according to CDC. These deaths are not limited to the USA. In China, many people die from the flu each year as well. An elderly man in Beijing died from the flu this season, which led to a wide discussion online. The man's family didn't know how serious the flu was, just like many others who don't understand the flu very well.
What can you do to keep the flu away? Hygiene is important ﹣﹣﹣ take a shower every day and wash your hands often. Do not spend time around people who have the flu. And if you can, get a flu vaccine ﹣﹣﹣ this is a type of special medicine that can help prevent the flu. All of these things can keep you safe during flu season. If you are stick with the flu, stay home to prevent spreading it to others. (1)What is the main idea of the second paragraph?() A. It tells us it's the flu season now. B.It tells us the flu can kill people. C. It tells us what the cold is. D. It tells us what the flu is.
(2)Who are easy to catch the flu? () A. Kids and the old. B. Adults and children. C. Women and men.
D. Doctors and reporters.
(3)What led to a wide discussion online?() A. That the children don't exercise very often. B. That the flu will cause serious liver damage.
C. That an old man in Beijing died during the flu season.
D. That the old man's family don't know what the flu is. (4)What does the last paragraph tell us? () A. Get a flu vaccine shot. B. How to prevent the flu. C. Take a shower every day D. Wash your hands often.
21.Love it or not, flying is necessary if we want to get to a faraway
destination. Taking a flight in China can be a boring experience. This is because Chinese airlines didn't allow smartphones to be powered on during flights. However, the launch of a new Chinese satellite Shijian 13has changed the situation. Now, many Chinese airlines allow passengers to use their smartphones freely, that is, we can finally catch up on our favorite books and songs while at 30000feet in the air.
The communication satellite Shijian 13can transmit (输送)
20gigabytes (GB千兆) of data per second and cover most parts of China's land. This makes it the most powerful communication satellite China has ever developed. In fact, Shijian 13has a higher message capacity (容量) than the total capacity of all China's communication satellites launched. The powerful satellite has greatly improved the Internet, including that on fast﹣moving transportation vehicles such as planes and high﹣speed trains.
With shijian 13, people are able to get a download speed of up to 150MBps on their smartphones. According to Zhou Zhicheng, head of the communications satellite department of the China Academy of Space
Technology, the speed means it takes less than one minute to download a 1﹣GB movie. Watching online TV on planes and high﹣speed trains has come true.
But the satellite's benefits are far greater that that. China is trying to have 22communication satellites in the sky by 2025. Shijian 13will be able to cover wider areas, including mountains, oceans and deserts. When people have emergencies while hiking or sailing, the
satellite can help them report and ask for help. It will also help people in natural disasters.
(1)What does the first paragraph tell us? ()
A. Shijian 13has already enabled us to use smartphones while flying. B. China Airlines allow passengers aboard to use their smartphones. C. Shijian 13is a kind of rocket which can carry us to a faraway place. D. Shijian 13can make us catch up with latest books and pop songs. (2)What does the underlined word \"that\" in paragraph 3refer to?() A. Shijian 13 B. The Internet C. A high﹣speed train D. The powerful satellite
(3)Which sentence tells Shijian 13is the most powerful communication satellite? ()
A. With it we can download a 1﹣GB movie within a second. B. With it we can ask for help when we meet typhoons in sea. C. With it we can do anything we like on high﹣speed trains. D. With it we can prevent natural disasters from happening. (4)What does the story mainly talk about? () A. Why China's satellite technologies are so advanced. B. What the experience has been like on high﹣speed trains. C. How China develops the new communication satellite. D. What changes Shijian 13brings to China sooner or later.
22.Srikanth Bolla, 24years old, is the first blind CEO in the world, who built a company valued at over 75million. Today, he considers himself the (1) (lucky) man in the word, not only his
(2) (succeed), but also for having great parents and friends who always stand by him.
When Srikanth was born, some of his (3) (parent) friends and relatives advised them not to keep him, because it was difficult for a poor family (4) (raise) a blind baby. But his parents didn't follow them. They decided to give Srikanth a positive, loving environment.
Life was not easy for Srikanth. He had to face many challenges all his life. He (5) (refuse) by his village school. So he had to go to school for special children. He did very well in studies and also developed many hobbies such as chess and cricket. Later Srikanth found a teacher who was kind enough to turn all his lessons into audio clips, and helped him (6) his exams.
(7) high school was difficult for a blind student, Srikanth
didn't give up. Instead, he worked very hard and tried his best to go to MIT(麻省理工), and graduated from (8) university in
2012. After his graduation, he returned to India, and decided to start to a company (9) employed disabled people like him.
Srikanth said, \"Compassion(怜悯) is showing somebody the way to love and giving them the opportunity to grow up. If you do something good, it (10) (come) back to you.\" (1)_______________ (2)_______________ (3)_______________ (4)_______________ (5)_______________ (6)_______________ (7)_______________ (8)_______________ (9)_______________
(10)_______________
23.假如你是九年级一班的李新,你们的新外教Peter想去北京参观故宫博物馆,希望你能给他作一个大概的介绍.请根据以下要点提示,用英语给他发一封电子邮件. 要点内容:
1.紫禁城(the Forbidden City)的基本情况,(又名…,建于1406﹣1420;古代皇帝emperor的寝宫;…)
2.游客情况及地位(1987年UNESCO World Heritage;世界上最大的古代宫殿…) 3.希望他尽快成行.
4.写作要求:80词左右;条理清楚,意思连贯,语句通顺,标点准确. (1)Dear Peter, I'm Li Xin
________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ Yours, Li Xin
1.【能力值】无 【知识点】(1)略
【详解】(1)【分析】﹣在看了\"雪花男孩\"的照片后,他们班为贫困的孩子们筹集了钱.
﹣是的,他们在操场上组织了一个书展,卖了一些书和CD.
【解答】根据句意\"在看了\"雪花男孩\"的照片后,他们班为贫困的孩子们筹集了钱.\"所给的单词raised 是筹钱,募捐的意思.A是筹集,B是张贴, C是抚养. 故选:A.
【点评】考查动词词意辨析,要牢记动词的词意及用法,进行比较分析,选择正确答案.
【答案】(1)A 2.【能力值】无 【知识点】(1)略
【详解】(1)【分析】﹣﹣﹣ 当蜘蛛侠在环球影展的队伍中出现时,男孩子们都疯了.
﹣﹣﹣ 当然,你知道,蜘蛛侠一直是那些男孩子的最爱.
【解答】考查动词词组,句子中come along意思为:偶然地)发生,来到,出现,选项A make a speech做演讲,选项B disappeared消失,选项C show up出现,这里指:蜘蛛侠出现在队伍中, 故选:C.
【点评】首先理解句子的含义.抓住动词的固定搭配,注意语境,结合正确的语法知识答题. 【答案】(1)C 3.【能力值】无 【知识点】(1)略
【详解】(1)【分析】将着重解决学生负担过重的问题. 这对我们来说是个好消息.放学后我们有太多的工作要做.
【解答】考查同义短语,句子中focus on的意思为:致力于; 使聚焦于; 对予以注意; 选项A give a hand to帮助……, 选项B give attention to关注,对予以注意,选项C take part in参加,结合语意:将着重解决学生负担过重的问题. 这对我们来说是个好消息.放学后我们有太多的工作要做. 故选:B.
【点评】首先理解句子的含义.抓住动词的固定搭配,注意语境,结合正确的语法知识答题. 【答案】(1)B
4.【能力值】无 【知识点】(1)略
【详解】(1)【分析】﹣﹣作为玩电脑游戏太多的结果,Michael眼睛近视而且戴上了眼镜.﹣﹣对于年轻人来说,很难远离游戏.
【解答】首先结合题干推测原句的句意是\"﹣﹣作为玩电脑游戏太多的结果,Michael眼睛近视而且戴上了眼镜.﹣﹣对于年轻人来说,很难远离游戏.\", 其中下划线部分的意思是\"作为……的结果\";各个选项的意思,A: 多亏了;B: 导致;C:因为/由于;所以下划线部分相当于because of. 故选:C.
【点评】了解划线处所给单词或短语的含义是做好此类题型的关键,还要从句意着手,根据句意作出解答;所以,平时的学习中要多进行积累词汇,才能很好的完成.as a result of =because of. 【答案】(1)C 5.【能力值】无 【知识点】(1)略
【详解】(1)【分析】﹣﹣多好的消息啊!埃里克将成为联合国代表,下星期一将启程前往纽约.
﹣﹣是的,最后他做到了.我相信他的文化交流是有教育意义的.
【解答】考查动词短语.A出发去(某地).B远离.C去了什么地方的旅行.结合语境\"下星期一将启程前往纽约.\".可知,set off for启程去…=leave for出发去… 故选:A.
【点评】此题知识点是考查动词短语的同义词用法.结合语境,分析动词短语意思.积累一些固定搭配.选择同义词,完成试题. 【答案】(1)A 6.【能力值】无 【知识点】(1)略
【详解】(1)【分析】﹣﹣史蒂芬•霍金是英国杰出的科学家,上个月去世,享年76岁.
﹣﹣真可惜!他被认为是世界上最伟大的人之一.
【解答】根据He is regarded as one of the best minds in the world.可知他被认为是世界上最伟大的人之一.这里用greatest people表示. 故选:B.
【点评】解答本题注意划线部分的意思,然后根据所给选项进行选择. 【答案】(1)B 7.【能力值】无 【知识点】(1)略
【详解】(1)【分析】母亲经常警告彼得不要在街上玩手机,但她的警告却被置若罔闻.
﹣﹣不幸的是,彼得昨天被车撞了,被送进了医院.
【解答】考查动词词义辨析.根据题干Mother often warned Peter not to play on his phone in the street, but her warning fell on deaf ears.可知她的警告却被置若罔闻.结合选项,用一般过去时的被动语态,结构为be+done,was not noticed不被注意. 故选:C.
【点评】仔细分析句子的结构,结合给出的选项,重点分析fell on deaf ears的含义.
【答案】(1)C 8.【能力值】无 【知识点】(1)略
【详解】(1)【分析】﹣﹣首富,李嘉诚,在七月宣布在他计划在他的第九十岁生日之前退休.
﹣﹣据报道,他的财产高达三百七十亿美元.然而,他童年生活很艰苦.
【解答】考查动词短语.A过着幸福的生活.B过着艰苦的生活.C和一只狗生活.句意\"﹣﹣首富,李嘉诚,在七月宣布在他计划在他的第九十岁生日之前退休.﹣﹣据报道,他的财产高达三百七十亿美元.然而,他童年生活很艰苦.\".可知,led a
dog's life过着牛马不如的生活;过着贫困的生活.可以表达为lived a hard life过着艰苦的生活. 故选:B.
【点评】考查动词短语,在日常学习中要积累一些动词短语的固定用法,结合语境,选择意思相近的动词短语.完成试题. 【答案】(1)B 9.【能力值】无 【知识点】(1)略
【详解】(1)【分析】你的表情指的是你的脸在某个时候看起来的样子.它表现出你的所想或所感.
【解答】A表示表情;B表示经历;C表示实验.由\"它表现出你的所想或所感\"可知描述的是表情. 故选:A.
【点评】此题需要熟悉每个选项的意思,再结合句意,选择正确的答案. 【答案】(1)A 10.【能力值】无 【知识点】(1)略
【详解】(1)【分析】如果你挑战某人,你邀请他们去战斗或者和他们在某方面竞争. 【解答】根据句意\"如果你挑战某人,你邀请他们去战斗或者和他们在某方面竞争.\"可知这是if 引导的条件句,要用主将从现,故if 从句要用一般现在时.A是鼓励,B挑战,C是介绍. 故选:B.
【点评】考查动词词意辨析,要牢记动词的词意及用法,进行比较分析,选择正确答案.
【答案】(1)B 11.【能力值】无 【知识点】(1)略
【详解】(1)【分析】恐怕我不能和你一起去游泳,因为我必须在家照顾我的小弟弟. 【解答】考查动词短语,look for寻找,make fun of取笑, care for喜欢,照顾,结合语境:恐怕我不能和你一起去游泳,因为我必须在家照顾我的小弟弟.这里指照顾我的小弟弟, 故选:C.
【点评】首先理解句子的含义.抓住动词的固定搭配,注意语境,结合正确的语法知识答题. 【答案】(1)C 12.【能力值】无 【知识点】(1)略
【详解】(1)【分析】妈妈,我想我需要一个更大的房间. ﹣﹣你应该扔掉你的旧玩具.他们占用了太多的空间.
【解答】考查动词短语.A.taken up占用;B.taken place发生;C.taken off起飞,离开.根据题干You should throw away your old toys.可知他们占用了太多的空间. 故选:A.
【点评】理解三个短语的含义,You should throw away your old toys.结合选项作答.
【答案】(1)A 13.【能力值】无 【知识点】(1)略
【详解】(1)【分析】﹣﹣杰克,你在聚会上看起来很放松. ﹣﹣你一定是在开玩笑.我在那些成功人士中间感到不自在.
【解答】从You must be kidding,可以判断上面说的是在晚会上看起来很放松,这里用relaxed,而I felt _______ among those successful people这里feel out of place表示感到不自在. 故选:C.
【点评】了解每个选项的含义是做好此类题型的关键,还要从句意着手,根据句意作出解答;所以,平时的学习中要多进行积累词汇,才能很好的完成. 【答案】(1)C 14.【能力值】无 【知识点】(1)略
【详解】(1)【分析】﹣深圳是个多么神奇的城市啊!它是现代化的,干净的,有许多美丽的公园.
﹣这是真的.我们无法想象它曾经是一个小渔村.
【解答】选项A意为:被用于……,选项B意为:过去经常……,选项C意为:习惯于.结合句意:我们无法想象它曾经是一个小渔村. 故选:B.
【点评】本题考查固定词组used to.理解句意并熟记固定用法是解答本题的关键. 【答案】(1)B 15.【能力值】无 【知识点】(1)略
【详解】(1)【分析】﹣﹣普京击败了其他候选人,第四次当选总统. ﹣﹣是的.普京很受欢迎.他的选票远远超过其他人的选票.
【解答】考查动词.beat打败某人.defeat打败某人,尤其指在战场上.win战胜某个队伍.结合语境\"普京击败了其他候选人\".可知,用beat.第二个空,句意\"他的选票远远超过其他人的选票.\".ahead of在…之前、领先.better than比…更好.in front of在某物前面. 故选:A.
【点评】动词是表示动作或者是状态的词,要结合语境,注意时态,人称等变化,掌握一些固定搭配.注意介词短语的区别.结合语境,完成试题. 【答案】(1)A 16.【能力值】无 【知识点】(1)略
(2)略 (3)略 (4)略 (5)略 (6)略 (7)略 (8)略 (9)略 (10)略
【详解】(1)【分析】这是一篇记叙文,主要介绍英国著名物理学家霍金.他一生致力于发现宇宙的奥秘,他被称为宇宙之王.这位天才的生活并不顺利,他既不能说话,也不能站着,但是他没有对生活失去希望,正如他曾经说过的:\"生活不公平,你只需要在你自己的处境中尽你所能.\"
考查名词.A宇航员.B艺术家.C科学家.句意\"作为世界上著名的空间和时间的___之一\".霍金是英国著名的科学家.选C.
(2)考查现在分词.A分开.B遭受.C支持.句意\"这位天才的生活并不顺利,他从21岁起就一直__这种疾病.\".可知,应该是\"遭受\".选B.
(3)考查副词.A严重地.B可能.C自然地.句意\"他病得__,生活十分恶劣.\".可知,应该是\"严重地\".选A.
(4)考查搭配.A结果.B而且、更重要的是.C例如.句意\"他的生活非常恶劣:他既不能说话,也不能站在腿上,也不能移动他的身体.__,他被告知只活几年.\".可知,应该是\"而且\".选B.
(5)考查动词短语.A占用;开始从事.B张贴,搭建.C放弃.句意\"但他拒绝__生活的希望.\".根据上一句he was given only a few years to live他被告知只活几年.可知,应该是\"放弃\".选C.
(6)考查动名词.A毕业.B促进.C完成.句意\"从牛津大学__后继续就读于剑桥大学\".可知,应该是\"毕业\".选A.
(7)考查介词.A根据.B包含.C其间.句意\"他以黑洞和相对论著称,著有几本科普著作,__《时间简史》.\".可知,应该是\"包含\".选B.
(8)考查形容词.A感激的.B有害的.C印象深刻的.句意\"所有这些使他__生
命.\".根据上一句he still felt he was rich, such as a finger that could move, a brain that could think他仍然觉得自己很富有,比如一个可以移动的手指,一个可以思考的大脑.可知,应该是\"感激的.选A.
(9)考查动词.A增加.B提高.C给…以深刻印象.句意\"他的自信和幽默的谈话给我们留下了深刻的__.\".可知,应该是\"给…以深刻印象\".选C.
(10)考查形容词.A普遍的.B不寻常的.C普通的.句意\"从史蒂芬•霍金的___经验\".根据下一句 we learn that nobody should lose hope, no matter how bad the situation我们知道,无论形势多么糟糕,没有人会失去希望.可知,不能走路和说话,却成为著名的物理学家,应该是\"不寻常的\".选B.
【点评】完形填空题型,抓住文章的大意,挑出信息词.同时凭借自己掌握的语法知识和一般的常识,兼顾人称、性别、单复数、语法和时态等等语法的因素,从语法的结构方面考虑答案.细心检查,避免疏漏. 【答案】(1)C (2)B (3)A (4)B (5)C (6)A (7)B (8)A (9)C (10)B
17.【能力值】无 【知识点】(1)略 (2)略
(3)略 (4)略
【详解】(1)【分析】本文主要介绍了2017年人工智能最有意思的四个发明:Magic Radio;Sophia, Robot;Samsung's Bixby;AlphaGo Zero.
A.细节理解题;根据语境 Parents can also use the app to talk to their children.家长也可以使用这个应用程序与他们的孩子交谈.可知此软件可以帮助家长了解他们的孩子,故选A.
(2)细节理解题;根据语境 AlphaGo Zero mastered Go in just two days without any human knowledge of the game. AlphaGo Zero对于没有此方面知识的人,两天也能学会掌握.结合选项,可知选D.
(3)细节理解题;根据语境 Experts said that it is smarter than any other similar system专家说它比其他类似系统更聪明.可知选C.
(4)总结大意题;根据语境 In recent years, there have been many
breakthroughs in the AI (人工智能) field.近年来,人工智能领域有了许多突破性的进展.可知选C.
【点评】此题考查科普知识阅读,在理解文章意思基础上,结合具体题目,仔细分析,便可得出正确答案. 【答案】(1)A (2)D (3)C (4)C
18.【能力值】无 【知识点】(1)略 (2)略 (3)略 (4)略
【详解】(1)【分析】文章主要通过一个国王想变得聪明,但自己又不主动学习.告诉我们智慧中有我们自己去学习.
D 考查细节理解题,根据文中的第1段 he gathered all the wise men from his kingdom and abroad and ordered them to look for books for him to read and learn from.可知 他召集了所有的智慧人从他的国家和国外,命令他们寻找书籍,让他阅读和学习,故答案是D.
(2)考查词汇题,根据文中的前面 Seeing so many books, the king was so
shocked that he didn't know how to start.看到这么多书,国王非常震惊,他不知道如何开始,可知condense,再拿回来,应该是压缩下,故答案是A.
(3)考查细节理解题,根据文中的第3段 During the next few years, the wise men worked hard to condense the 50 books into one book and present it to the king. The king took no interest in reading this book, nor did he have time to learn from it.可知在接下来的几年里,智者努力地把这50本书浓缩成一本书送给国王.国王对这本书不感兴趣,也没有时间从中学习,故答案是B.
(4)考查归纳题,根据文中的最后1段Waiting for wisdom to come to you is just a way of being lazy. If there is no action, there can be no gain. Only if we set out to find wisdom can we make a difference.如果没有行动,就没有收获.只有我们开始寻找智慧,我们才能改变.可知自己不努力,智慧不会主动找你,故答案是C.
【点评】本文是一篇人物故事类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案. 【答案】(1)D (2)A (3)B (4)C
19.【能力值】无 【知识点】(1)略 (2)略 (3)略 (4)略
【详解】(1)【分析】本文讲述了速滑运动员武大靖从开始不被人们所看好,到后来通过自己的努力,取得奥运会的冠军并打破世界纪录.
词义猜测题.根据该词后面的\"…because he was much faster than all of the other skaters.\"(因为他比其他所有运动员都快)可知,他的胜利是完美的.故选C.
(2) 细节理解题.根据\" …Wu not only returned, but also made history.\"和\" He set a new world record with a time of 39.584 seconds.\"可知,武大靖以39.584秒打破世界纪录,创造了历史.故选B.
(3) 段落归纳题.最后一段内容讲述了,武大靖现在被认为是有很高天赋的速滑运动员,但在之前,他并不被人们所看好.然而,他没有放弃,而是全年无休地努力训练速滑,他相信他自己能取得成功.所以,D项\"正是努力、自信、强壮使武大靖获得冠军\"符合文意.
(4) 标题归纳题.本文讲述了速滑运动员武大靖从开始不被人们所看好,到后来通过自己的努力,取得奥运会的冠军并打破世界纪录.故选A.
【点评】首先要通读全文,掌握大意,然后根据上下文的联系以及本文的文意,结合给出的选择项,就可以确定正确答案. 【答案】(1)C (2)B (3)D (4)A
20.【能力值】无 【知识点】(1)略 (2)略 (3)略 (4)略
【详解】(1)【分析】这是一篇健康环保类阅读,主要介绍流感是一种由流感病毒引起的疾病,它与普通感冒的区别在于它能突然发作﹣﹣﹣而且更严重.尤其是儿童或老年人.因此预防流感很重要.作者列举了一些预防流感的方法.
段意猜测题.根据第二段The flu is an illness caused by the influenza virus. It is different from the common cold in that it can strike suddenly﹣﹣﹣and it is much more serious.The flu can cause serious dehydration(脱水) and liver (肝脏)damage ,both of witch can kill people.流感是一种由流感病毒引起的疾病,它与普通感冒不同,它可以突然发作﹣﹣﹣而且更严重.流感会导致严重脱水和肝损伤,两者都能杀死人.可知,主要告诉我们什么是流感.选D.
(2)细节理解题.根据第三段The flu is especially dangerous for children and elderly people流感对儿童和老年人尤其危险.可知,是孩子和老人.选A. (3)细节理解题.根据第四段An elderly man in Beijing died from the flu this season, which led to a wide discussion online北京一位老人死于流感,这引起了广泛的讨论.可知,应该是北京的一位老人死于流感季节引起讨论.选C. (4)段意猜测题.根据最后一段 What can you do to keep the flu away? Hygiene is important你能做些什么来预防流感?保健是重要的.可知,主要告诉我们如何预防流感.选B.
【点评】阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题. 【答案】(1)D (2)A (3)C (4)B
21.【能力值】无 【知识点】(1)略 (2)略 (3)略 (4)略
【详解】(1)【分析】本文主要讲述了我国发射的Shijian 13卫星给我们的生产和生活所带来的变化:我们可以在飞机上使用智能手机了;给救援和自然灾害提供资料帮助等.
细节理解题;根据语境 However, the launch of a new Chinese satellite Shijian 13has changed the situation.Now, many Chinese airlines allow
passengers to use their smartphones freely,然而,一颗新的中国卫星 Shijian 13的发射已经成真.现在,许多中国航空公司允许乘客自由使用他们的智能手机,可知第一段说的是 Shijian 十三号已经让我们在飞行时使用智能手机.结合选项,可知选A.
(2)词义猜测题;根据原文The powerful satellite has greatly improved the Internet, including that on fast﹣moving transportation vehicles such as planes and high﹣speed trains这颗强大的卫星极大地改善了互联网,包括在飞机和高速火车等快速行驶的交通工具上.可知that指的是网络,结合选项,可知选B. (3)细节理解题,根据语境Shijian 13will be able to cover wider areas, including mountains, oceans and deserts. When people have emergencies while hiking or sailing, the satellite can help them report and ask for help. It will also help people in natural disasters. Shijian 13号将能够覆盖更广阔的地区,包括山脉、海洋和沙漠.当人们在徒步旅行或航行中遇到紧急情况时,卫星可以帮助他们报告和寻求帮助.它也将帮助在自然灾害中的人们.可知十三号是最强大的通信卫星,有了它,我们可以在海上遇到台风时寻求帮助.结合选项,故选B.
(4)总结大意题;根据原文However, the launch of a new Chinese satellite Shijian 13has changed the situation.然而,一颗新的中国卫星 Shijian 13的发射已经成真. 可知文章主要说的shijian13迟早会给中国带来什么变化.故选D 【点评】此题考查科普知识阅读,在理解文章意思的基础上,结合具体题目,仔细分析,便可的出正确答案. 【答案】(1)A (2)B (3)B (4)D
22.【能力值】无 【知识点】(1)略 (2)略 (3)略
(4)略 (5)略 (6)略 (7)略 (8)略 (9)略 (10)略
【详解】(1)【分析】现年24岁的Srikanth Bolla是世界上第一位盲人CEO,他建立了一家价值超过75亿美元的公司.今天,他认为自己是这个世界上最幸运的人,生活对斯里坎斯来说并不容易,他一生都要面对很多挑战.尽管高中生对盲人学生来说很难,但他还是没有放弃,而是努力学习,尽最大努力去MT,在2012年毕业于这个大学,毕业后回到印度,决定开始学习.进入了一个雇用像他这样残疾人的公司 Srikanth说:\"慈悲向人们展示了爱的方式,给了他们成长的机会.如果你做了好事,它就会到来.
考查形容词;根据语境\" 他认为自己是世界上最幸运的人. \"根据后面范围in the word,以及空前面the, 可知用最高级,故答案是luckiest.
(2) 考查形容词;根据语境\" 不仅他的成功,而且还有伟大的父母和朋友永远支持他. \"his是形容词性物主代词,后面需要加名词,故答案是success.
(3)考查形容词;根据语境\"他父母的一些亲戚朋友建议不让他留下来. \"父母亲的,父母亲是parents,以s结尾的所有格后面加'.故答案是parents'.
(4)考查形容词;根据语境\" 因为一个贫穷的家庭很难养育一个盲童\"考查固定用法,it is +形容词 +for sb to do ,对某人来说干某事是怎么样的.故答案是to raise.
(5)考查形容词;根据语境\" 他被乡村学校拒绝\"被动语态结构是 be +动词过去分词,此事发生在过去,故用一般过去时态,主语是单数,用was.故答案是was refused.
(6)考查形容词;根据语境\" 后来,斯里坎斯找到了一位老师,帮他考试. \"help sb with sth 帮助某人某事,是固定用法,故答案是with.
(7)考查形容词;根据语境\"虽然高中生对盲人学生来说很难, \" 虽然是although,放于句首,首字母大写,故答案是Although.
(8) 考查形容词;根据语境\"他努力工作,尽最大努力去麻省理工大学,并于2012毕业于这个大学. \"此题是特指,故用the.
(9)考查形容词;根据语境\" 他回到印度,决定创办一家雇佣像他这样残疾人的公司. \"此题考查定语从句,从句中缺主语,先行词是 company ,故用that. (10) 考查形容词;根据语境\" 如果你做了好事,好事会回到你身边. \"if引导的条件状语从句,主句用一般将来时,从句用一般现在时,将来时结构是will +动词原形.故答案是will come.
【点评】此题考查语法填空,在理解文章意思的基础上,结合语境,仔细分析,便可得出正确答案. 【答案】(1)luckiest (2)success (3)parents' (4)to raise (5)was refused (6)with (7)Although (8)the (9)that (10)will come 23.【能力值】无 【知识点】(1)略
【详解】(1)【分析】【高分句型一】
The Forbidden City also called the Palace Museum in Beijing was the home of the emperors of China for hundreds of years.紫禁城也叫北京故宫博物院,几百年来一直是中国皇帝的故乡.called the Palace Museum in Beijing 是后置定语,修饰The Forbidden City.
【高分句型二】
I hope you can take a sightseeing tour of the treasures soon.我希望你能很快参观一下这些宝藏.这是一个宾语从句,I hope是主句,后面的是宾语从句,注意时态应该用一般将来时.
【点评】本篇写作需注意要求中所提供的要点,不可遗漏.需在平时积累相关的词汇,写作中注意语义通顺,符合逻辑关系.上下文之间可以适当使用连接词.如but, so,then等. 【答案】(1)Dear Peter,
I'm Li Xin, one of the students in Class One Grade Nine. I'm glad you
want to visit the Forbidden City. It's my pleasure to tell you something about it.
The Forbidden City also called the Palace Museum in Beijing was the home of the emperors of China for hundreds of years. It was built from 1406 to 1420.(the Forbidden City) About 8000,000 people from all over the world visit it every year. It's the biggest ancient palace in the world, and it's been a UNESCO World Heritage since 1987.
I hope you can take a sightseeing tour of the treasures soon. Yours, Li Xin
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- huatuo9.cn 版权所有 赣ICP备2023008801号-1
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务